Dumnezeu si generozitatea unora

4 comentarii la Dumnezeu si generozitatea unora

… Vremuri grele… incercari… presiuni… datorii… cumpene. Intr-un cuvant lupte, lupte si iar lupte. Cu cei din jur, cu Raul, cu noi insine. Toate acestea fac parte din Marele Razboi; zile puse cap la cap, cu cea din urma, cu cea de azi si cu cea de maine. E Viata; daruita de Dumnezeu. Nascuta din Iubire, viata, ne pune la incercare in drumul spre Lumina. Satisfactii, pierderi, lovituri sub centura, lacrimi. Le intalnim la fiecare pas din acest Mers, uneori atat de nesigur, atat de potrivnic dorintelor noastre.

Se spune ca datul de pomana e unul din lucrurile iubite de Dumnezeu. Sa te gandesti la cel suferind, la cersetorul de la coltul bisericii, sau la pensionarul caruia nu-i ajung banii de paine, e intr-adevar din ce in ce mai rar. Si totusi unii dintre noi mai gasesc cateodata ici-colo cate un banut pe care sa-l dea nevoiasului. Altii reusesc mai mult: donatii peste donatii, uneori chiar biserici intregi sunt construite din banii lor. Ce minunat trebuie sa fie sa-ti poti permite asa ceva! Sa te culci seara linistit si impacat cu tine insuti stiind ca din banii tai s-a construit un lacas de cult.

Hm! Da, e minunat; faci o donatie de genul asta si apoi iti continui drumul. Tai si spanzuri cat poti de mult, furi, inseli si minti parca altfel. Doar ai construit o biserica nu?! E clar ca ai mana libera! Odata ce ai semnat un astfel de „contract” ingaduitor cu Dumnezeu probabil ca te simti superior celui care a pus in cutia milei un banut fara valoare. In fond si la urma urmei doar iti speli pacatele donand atatia bani nu?! Oare o fi si Dumnezeu afacerist? Unii cred ca pana si El e incantat de spaga. Sunt „amuzanti”.

E strigator la cer sa privesti aceste „acte de caritate”. Cata inima trebuie sa fi pus barosanul X sau Y cand a mai facut un loc de rugaciune! Probabil s-o fi gandit ca vor trece si bisericile pe actiuni si poate cine stie mai scoate si de acolo un profit gras.

Si uite asa se mint unii sperand ca dincolo de averile palpabile si-au construit o vila superba si in Rai. O vila care-i asteapta cu usile deschise, un nou cuibusor in care sa mai bea un whisky bun, probabil in dormitor cu cateva din recompensele pe care le-a primit in urma faptelor bune de pe Pamant.

biserica-in-constructie

Numai Dumnezeu stie ce se intampla in final cu oamenii astia. Un lucru este insa pozitiv; pe Pamant tocmai s-a mai construit o biserica. Sa fie bine primit!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

4 comentarii

  1. sunt de parere ca cel mai mult conteaza faptele unuia, faptele bune pe care le face, chiar daca a construit 100 de biserici

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *