Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Farmece cu bronz

Pentru a face farmece cu bronz (reţetă italiană) se va turna din cel mai bun aliaj un fel de copie în mărime naturală a persoanei căreia i se vrea răul. Această „statuie” mai specială are ca particularitate faptul că este prevăzută cu menghine şi şuruburi la articulaţii şi în toate părţile corpului asupra cărora vrem să exercităm o presiune puternică (sau o tensiune). Făcând horoscopul celui ce urmează să fie vrăjit, se pot stabili ziua şi ora în care farmecele de ură vor fi cele mai eficace.

Caterina de Medici, care dorea eliminarea lui Conde, Coligny şi d’Andelot, a recurs în acest scop la serviciile astrologului şi magicianului Ruggieri. Iată ce relatează don Francisco de Alva, pe atunci ambasadorul Spaniei la Paris, suveranului său: „Am aflat un lucru foarte amuzant […], anume că un italian din Florenţa a spus reginei Franţei că se oferă să-i omoare pe prinţul de Conde, pe amiral şi pe d’Andelot. Italianului i s-a acordat credit şi acum şase luni a fost închis într-o cameră la Paris împreună cu un muncitor german, pe care italianul l-a adus de la Strasbourg.

Acest german a făcut trei statui de bărbat din bronz de mărimea prinţului, a amiralului şi a lui d’Andelot; acestea aveau numeroase şuruburi la încheieturi şi la piept pentru a le deschide şi închide şi pentru a ţine braţele şi coapsele foarte strâns. […] În fiecare zi, italianul stă şi cercetează viaţa celor numiţi şi astrolabul strânge şi desface şuruburile.”

Mai târziu, când Conde va fi ucis cu o lovitură de pistol la Jarnac, ambasadorul va nota că: „S-au văzut urme clare pe coapsa cadavrului”. Acestea din urmă s-ar fi datorat farmecelor.

 

Discuții: 6 păreri

  1. Gossip Gossip
  2. Lucian Lucian
  3. Lucian Lucian
  4. Laurentiu Laurentiu

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.