Fluturele ca simbol de noroc și transformare – Curiozități despre fluturi

Timp de citire estimat: 4 minute


fluture gri alb

Fluturii sunt insecte zburătoare. Ciclul de viață al unui fluture are 4 etape: etapa de ou, larvă (omidă), pupă (crisalidă) și adult. Fluturele își atașează ouăle de frunze printr-un adeziv special. Cele mai multe omizi care ies din ouă sunt ierbivore. Omizile, în momentul în care sunt în stadiul de dezvoltare completă, se atașează de o crenguță sau o frunză înainte de a trece la etapa de crisalidă.

După ce fluturele iese din crisalidă, el trebuie să aștepte câteva ore că aripile sale să se usuce și sângele să circule prin ele, apoi vă putea zbura pentru prima dată. El poate trai în stadiul de adult, între o săptămână și un an, în funcție de specie. El poate vedea roșu, verde și galben.

Fluturii au 4 aripi. Aripile sunt adesea viu colorate, cu modele unice, formate din mici solzi.

Cei mai mulți fluturi se hrănesc cu nectar din flori. Ei au receptorii de gust pe picioare.

fluturele monarh
Imagine cu Fluturele Monarh

Oamenii de știință estimează că există între 15000 și 20000 de specii de fluturi în România.

Fluturele monarh este cunoscut pentru migrarea să pe termen lung. În fiecare an, fluturele monarh se deplasează o distanță destul de mare (uneori peste 4000 de km). Femelele vor depunde ouă și o nouă generație de fluturi monarhi se vă deplasa înapoi pentru completarea ciclului.

Fluturele – mituri, legende și superstiții românești

La începutul lumii exista numai apă, care, într-un loc era acoperită cu spumă. În spuma aceasta se afla un fluture și un vierme. Fluturele își dădu jos aripile și luă un chip minunat. El deveni Dumnezeu. Viermelui îi crescură coarne și o coadă și astfel luă ființă diavolul.

După alte mituri, fluturele a luat ființă din sufletele copiilor morți. El duce apă morților însetați. Speciile mai mari de futuri se mai numesc și ”cap de mort” sau ”capul lui Adam”.

Dacă primăvara cineva vede mai întâi un fluture roșu, aceasta înseamnă sănătate și noroc de-a lungul întregului an, un fluture galben sau negru aduce boală sau moarte.

Datorită procesului în urma căruia ajunge la maturitate un fluture, el este considerat a fi un simbol al transformării, al evoluţiei.

Poze cu fluturi – simbol al transformarii si evolutiei spirituale personale


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Fluturele ca simbol de noroc și transformare – Curiozități despre fluturi”

  1. Avatar grig
    grig

    supetrb articol!! hahaha ar trebui sa-mi fac o crescatorie de fluturi rosii, poate astfel voi castiga mai des la ruleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *