Încărcătură malefică sau farmece de otrăvire

Confecţionarea încărcăturii constă – între alte variante regionale — în umplerea unei inimi de animal, a unei broaşte râioase sau a unei piei de şarpe cu diverse lucruri (păr de pe cap, de pe corp, aşchii de unghii, obiecte vechi) ale persoanei care este obiectul vrăjitoriei. În general, această încărcătură se pune sub pragul casei acestuia. De câte ori va trece pragul sau va sta pe el, ea va fi cuprinsă de tulburări inexplicabile: greu la stomac, migrene, jenă neurovegetativă.

„O femeie măritată, relatează în secolul al XVII-lea demonologul Del Rio, a fost îmbolnăvită de o vrăjitoare, vecină a ei, atât de grav, încât simţea dureri continue de burtă, ca şi cum i s-ar fi înfipt două cuţite în ea. Singurul leac a fost dezvăluirea pe care a făcut-o iubitul vrăjitoarei, care, săpând în faţa uşii unde se aflau farmecele acesteia, a găsit o figură de ceară lungă de o palmă, străpunsă cu două ace înfipte în coaste, şi diferite bucăţi de pânză. Totul a fost aruncat în foc, iar femeia şi-a recăpătat sănătatea — dar nu pe deplin – căci, explica ea, mai rămăsese ascuns ceva ce n-a putut fi găsit.”

Însă, de cele mai multe ori, vraja dispare odată cu încărcătura. Frumosul Cer Dumnezeu este o încărcătură malefică, special destinată animalelor fermei pe care le anemiază şi le decimează.

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 2 păreri

  1. Costina Costina

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.