Încărcătură malefică sau farmece de otrăvire

Confecţionarea încărcăturii constă – între alte variante regionale — în umplerea unei inimi de animal, a unei broaşte râioase sau a unei piei de şarpe cu diverse lucruri (păr de pe cap, de pe corp, aşchii de unghii, obiecte vechi) ale persoanei care este obiectul vrăjitoriei. În general, această încărcătură se pune sub pragul casei acestuia. De câte ori va trece pragul sau va sta pe el, ea va fi cuprinsă de tulburări inexplicabile: greu la stomac, migrene, jenă neurovegetativă.

„O femeie măritată, relatează în secolul al XVII-lea demonologul Del Rio, a fost îmbolnăvită de o vrăjitoare, vecină a ei, atât de grav, încât simţea dureri continue de burtă, ca şi cum i s-ar fi înfipt două cuţite în ea. Singurul leac a fost dezvăluirea pe care a făcut-o iubitul vrăjitoarei, care, săpând în faţa uşii unde se aflau farmecele acesteia, a găsit o figură de ceară lungă de o palmă, străpunsă cu două ace înfipte în coaste, şi diferite bucăţi de pânză. Totul a fost aruncat în foc, iar femeia şi-a recăpătat sănătatea — dar nu pe deplin – căci, explica ea, mai rămăsese ascuns ceva ce n-a putut fi găsit.”

Însă, de cele mai multe ori, vraja dispare odată cu încărcătura. Frumosul Cer Dumnezeu este o încărcătură malefică, special destinată animalelor fermei pe care le anemiază şi le decimează.

2 comentarii la „Încărcătură malefică sau farmece de otrăvire”

  1. vrajeli….daca poti vrajeste-o pe sefa mea sa -i mai creasca o inima umana nu una de fiara.Nu e nevoie sa-ti spun despre cine e vb sau cine sunt eu,tu vei vedea in cartile tale.Sau stii ceva fa o vraja ,ca toti Romani sa o duca mai bine ,chiar si sefa mea cea fara de inima.

    1. Este usor sa te razvratesti! Cel mai greu poate iti este sa vezi limpede legatura dintre tine si ceilalti. Tot ce faci tu are urmari. Cauzalitatea vietii tale te pune in a trai tu alaturi de tot universul. Nu poti sa ignori sau sa judeci universul. Esti o parte din el si asta te face sa te plimbi de colo colo prin planul material fara mari dificultati locomotorii.

      Ce vraja poti face ca sa intelegi tu pe unde sa calci cu atentie sa nu suferi? Ce treaba ai tu cu sefa ta? Sau cu toti romanii? Tu esti pregatita pentru vreo schimbare? De ce crezi ca meriti altceva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *