Încetinirea timpului – fenomen explicat ştiinţific

Timp de citire estimat: 1 minute


keith richards

Richards a scăpat vătămări grave, dar Pallenburg a fost dus la spital cu o fractura de clavicula. Potrivit biografiei sale “Life” Richards accidentul cu Mercedesul său a fost din cauza unui defect hidraulic. Poliţia a suspectat însă, implicarea drogurilor. Oricum ar fi fost, există un aspect neurologic interesant la accidentul lui Richards. La pagina 269 din biografia sa, el scrie:

În 1969 chitaristul Rolling Stones, Keith Richards şi partenera sa Anita Pallenburg a avut un accident de masina aproape de casa lor în Sussec.

“Am văzut chestia aia (maşina) rostogolindu-se în mişcare lentă de trei ori …”

Oare ce fel de substanţe o fi avut Richards în sânge, de masina sa derapează pe un petic alunecos de iarbă, timp în care percepţia lui a rămas complet normală: şi-a adus aminte mai târziu de situaţie, aspectul cu mişcarea lentă.

Încetinirea timpului în momente înfricoşătoare este raportată foarte des. Acest lucru este de fapt destul de surprinzător căci a durat până în 2006 ca ştiinţa să fie interesată de acest fenomen. Uită-te cum neurologul David Eagleman a incercat sa rezolve misterul:


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Încetinirea timpului – fenomen explicat ştiinţific”

  1. Avatar Michael Dorween
    Michael Dorween

    Meditatia , presupune AUTOSUGESTIE …

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Nu e vina noastră, s-a dus în spam… e o chestie de tehnică :))

  2. Avatar Michael Dorween
    Michael Dorween

    MEDITATIA , PRESUPUNE A U T O S U G E S T I E …

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Aşa este – şi o respiraţie corectă presupune autosugestie.

  3. Avatar Michael Dorween
    Michael Dorween

    Si eu am avut un accident auto … m-a orbit cel din contrasens … inainte de rostogolire (pe dreapta), am vazut LUMINA DIVINA ; era ca o fantana arteziana , formata din puncte mici de lumina , iar eu am exclamat : “exraordinar” … ma scapat cu doua zgarieturi , langa ureche si pe la frunte din cauza cioburior de la parbriz … Referior , la trecera tinpului , sunt zile cand acesta trece mai repede , noprmal ,sau mai incet … Exista locuri , zone , unde timpul decurge mai incet (sau mai repede). La CAMPINA , sigur timpul trece mai incet … Fenomenul de imbatranire , poate fi incetinit , sau accelerat , de … RESPIRATIE … Aceasta se poate dovedi sigur stiintific … fara salturi …

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Meditaţia este un proces de încetinire a procesului de îmbătrânire – deja se ştie acest lucru.

    2. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Ceea ce am observat în scurtul video din articol e că oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că trecerea timpului este strict o percepţie umană, şi că această percepţie ca oricare alta, are loc în creierul nostru. Noi suntem cei care percepem trecerea timpului, cu alte cuvinte, această percepţie poate fi modificată ca oricare alta.

      De ce am modifica percepţia timpului? Organismul nostru răspunde la percepţiile noastre. Dacă îţi este frig, organismul începe să emane căldură pentru a compensa frigul din exterior, deci dacă percepi timpul că se scurge repede, organismul îşi reglează metabolismul, astfel încât să fie cu tine după cum doreşti.

      De ce meditaţia şi respiraţia controlată, încetineşte îmbătrânire? Pentru că în acele momente percepi timpul diferit, aşadar organismul îşi modifică metabolismul, el se încetineşte şi practic evoluţia celulară devine mai lentă, la nivel de materie, lucrând mai accelerat evoluţia energetică, pentru că în timpul meditaţiei, vibraţia energetică a corpului nostru este accelerată, atingându-se după multe şedinţe de meditaţie corectă, stadii precum iluminarea, vindecarea miraculoasă de boli incurabile, bunăstare pe plan psihic, şi multe altele …

      Dorween să înţeleg că tu practici meditaţia cu respiraţia corectă?

  4. Avatar George

    Este raportata de multe ori dar de cele mai multe ori in cazuri ca cel de mai sus adrenalina ne face sa percepem altfel lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *