Acneea se manifestă prin erupţii diferite ce pot apărea pe faţă, piept, umeri, spate, etc şi este realizată la nivelul glandelor sebacee.
Factorii care favorizează apariţia acneii sunt: predispoziţie genetică, tulburări ale glandelor endocrine, flora microbiană, surmenaj, diverse tulburări digestive, etc.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Cel mai bun tratament impotriva acneei şi a coşurilor este masajul facial cu produse naturale, alături de o gândire pozitivă.
Cei mai multi dintre noi, în asemenea momente, merg la medic. Acestia nu fac decât să ne ofere tratamente foarte puternice ce ne afectează organismul. Se pare că există şi cauze spirituale sau să le spunem psihologice ale acneei. Cea mai pregnantă este a neacceptării. ” Nu mă accept aşa cum sunt şi în acest mod mă izolez de ceilalţi, îi fac şi pe ei să nu mă accepte”. Din acest motiv este nevoie în aceste cazuri de o gândire pozitivă, bazată pe încrederea în propria persoană, în puterea de autovindecare.
Îmi amintesc că mie mi s-a prescris împotriva acneei, la vârsta de 17 ani Roaccutane, tratament foarte puternic. Efectele erau de a usca pielea, buzele. Imi amintesc că mi s-a precizat să nu fac copii pe o perioadă de 2 ani pentru că există un risc crescut de a se naşte cu malformaţii. Într-adevăr, au apărut efecte împotriva acneei, dar şi alte neplăceri pe lângă. Efectele erau acelea de uscare exagerată a pielii, inclusiv a buzelor care ajunseseră să mă usture. Am renunţat la ele după ce am dat şi foarte mulţi bani.
Uleiul de măsline – Tratament impotriva acneei
Am început să-mi fac masaj minim 10 minute pe zi cu ulei de măsline, cu cremă de gălbenele sau alte creme naturiste. Înainte de masaj îmi faceam ceai de gălbenele şi muşeţel, stăteam în abur cât rezistam după care cu o dischetă înmuiată în ceai îmi ştergeam faţa de câteva ori, urma gomajul, după care făceam masajul.
La început, mă simţeam foarte complexată, nu-mi plăcea de mine. Apoi am început să mă privesc cu alţi ochi şi au apărut transformările la nivelul feţei. E mai greu cu urmele, dar cu masaj, dispar şi acestea.
Mai nou am găsit o combinaţie foarte interesantă de ulei de măsline amestecat cu ulei de migdale şi ulei de sâmburi de struguri (se găsesc la magazinele naturiste), le-am amestecat pe toate trei într-o sticluţă în care am adăugat câteva petale de gălbenele, flori de salcâm şi de muşeţel.
Un alt tratament împotriva acneei – se ia câte o jumătate de linguriţă de şofran indian şi lemn de santal măcinat ( se găsesc la magazinele sau farmaciile cu produse naturiste) şi se adaugă apă până se formează un terci care se aplică extern. Se mai poate bea , de două ori pe zi, o jumătate de ceaşcă de zeamă de aloe până când pielea redevine curată.
Ce trebuie sa faci pentru a scapa de acnee – Sfaturi utile
- Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutăţirea acneei. Neutralizaţi stresul prin exerciţiu fizic în aer liber.
- Curăţind pielea la fiecare 46 de ore veţi împiedica creşterea bacteriană. Spălarea poate fi efectuată cu sau fără burete. Folosind apă călduţă, frecaţi uşor dar ferm cu spumă de săpun timp de 1 minut. Clătiţi tot cu apă călduţă- repetaţi spălarea.
- Multe loţiuni şi produse cosmetice conţin substanţe chimice care pot agrava acneea. Unele dintre cele mai populare produse comerciale pentru îngrijirea pielii pot fi cei mai mari vinovaţi în problemele pe care le avem cu pielea.
- Un bun tratament impotriva acneei sunt compresele cu amidon din porumb, bicarbonat de sodiu sau o combinaţie din acestea două.
- Se recomandă folosirea unei îmbrăcăminţi din bumbac 100% şi deasemenea lenjerie de pat din bumbac.
- Nu stoarceţi bubiţele şi coşurile, întrucât această acţiune împinge capul negru mai adânc, sub piele.
- Nu lăsaţi părul să atingă faţa, evitaţi acest lucru printr-o tunsoare scurtă sau cu ajutorul agrafelor.
- Nu vă puneţi mâinile pe faţă nici măcar nu atingeţi faţa cu degetele, folosiţi mereu o ţesătură curată chiar şi când vă scărpinaţi.
- Soarele vă ajută împotriva acneei, crescând grăsimea pielii prin epicheratină şi prevenind blocajul glandelor de la suprafaţă. Este recomandat suficient soare pentru a induce o uşoară roşeaţă a pielii. Este de dorit relaxarea asociată cu plaja.
- Sensibilitatea alimentară este o cauză cunoscută pentru apariţia acneei.Laptele, ciocolata, nucile, arahidele şi ouăle sunt agenţi vătămători obişnuiţi. Restricţia la sare poate fi binefăcătoare. Evitaţi alimentele bogate în sodiu, cum ar fi cartofii prăjiţi, ketchup-ul, produsele lactate pentru o perioadă de probă de 2 săptămâni. O dietă lipsită de grăsimi a fost apreciată ca fiind binefăcătoare.
- Beţi apă multă pentru a avea urina deschisă la culoare. Astfel secreţiile vor fi mai fluide şi mai uşor de eliminat.
- Unii pot avea o erupţie de coşuri pe piele de la propria salivă care se scurge noaptea pe piele.
- Evitaţi gulerele strâmte şi caschetele.
Simple reţete pentru tratarea acneei
- Infuzia de gălbenele pentru spălături.
- Intern – infuzie de chimen, 10 g la litru. Se beau 2 căni pe zi pentru tulburările digestive care determină uneori apariţia acneei rozacee.
- Dietă echilibrată, de preferință vegană, fără produse de origine animală. Se recomandă împotriva acneei, consumul de hrană crudă, hrană vie!
- Măștile faciale pot fi foarte eficiente și hrănitoare, însă acestea se fac în funcție de tipul de ten.
Cura de violete sau toporași împotriva acneei
Această cură se ţine în luna martie-aprilie pentru că violetele sau toporașii înfloresc pe toată perioada acestei luni. Se face o cură de 6-8 săptămâni cu infuzie de flori proaspete. Împachetările feţei se fac cu flori uşor opărite (se pun pe piele şi se acoperă faţa cu un prosop) sau comprese de ceai de flori aşezate pe faţă. Această cură are un efect deosebit.
Infuzia de violete se prepară din 2 linguriţe de plantă la un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 10 minute, apoi se strecoară. Din ceai se bea o cană dimineaţa şi o cană seara. Compresele se fac numai după- amiază sau seara când nu se mai iese la aer sau la plimbările obişnuite prin orasş Este de preferat a se evita praful.
Cam aste e ce sugerez! Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns