Mentalul este dinamica, actiunea si curajul in timp ce mentalitatea prin educatie-autoeducatie si recunoastere-corectie este motorul, sensul si vibratia. Fiecare poate sa aleaga, in cunostiinta de cauza, ceea ce vrea sa fie.

mentalitatea alimentatieiCa definitie in tratatele stiintifice, alimentatia reprezinta un aport de substante nutritive. Cu alte cuvinte, alimentatia reprezinta ingestia, introducerea unor substante chimice in organism, astfel incit, prin arderea acestora, prin scandarea diferitelor legaturi intra si intermoleculare, energia investita in aceste legaturi sa fie eliberata si preluata de organism.

Acest mod de producere a energiei echivaleaza cu cel al motorului cu combustie. Ori, se stie ca randamentul acestuia este de 40% in cazurile bune, 60% fiind deja o limita superioara, iar energia obtinuta este limitata de cantitatea de combustibil, aparand aici si o dependenta de un furnizor extern. Plus ca acest consum din exterior este destul de mare. Iar fiziologia clasica admite ca prin digestie, absorbtie, transport, prelucrare metabolica, se pierde cam 50-60% din energia cuprinsa in alimente.

Un organism slabit nu poate sa se apere de boala. Pentru a se vindeca, are nevoie de un aport energetic suplimentar, care nu vine neaparat prin procesul alimentar, dar care poate fi gasit de asemenea in alimentele crude, neprelucrate termic sau chimic. Atentie, aceasta energie nu sta in caloriile din proteine, glucide sau lipide ci in acea energie cu care este incarcata orice forma de viata, o energie cu o valoare infinita si energie care duce la, posibilitati de vindecare, nu atat prin produsii activi din structurile chimice ci mai ales prin incarcatura de energie subtila, generata de procesele vitale ale entitatii ce le-a creat, energie care se pierde inutil prin procesul de gatire care a devenit o obisnuinta pentru majoritatea Umanitatii.

Cei ce mananca acele produse prelucrate termic nici nu-si dau seama ca introduc in organism un material inert, care a pierdut deja calitatile de baza.

Stiinta accepta denaturarea unor substante chimice, cunoscandu-se faptul ca manifestarea Vietii se manifesta in orice fiinta. Astfel ca fructele, legumele, laptele, mierea, semintele, toate acestea devin surse de masă organica. Energia este maxima in alimentele crude, dar avand o baza materialista, se considera ca pierderile se pot compensa cu tot felul de pastile, prin produse de sinteza, anorganice. Ignorand total faptul ca adevarata energie, adevaratul remediu este ceva mult mai subtil decat se crede, este acel Ceva ce da viata la toate fiintele Universului.

Share the Love!

10 comentarii la „MENTALITATEA ALIMENTATIEI”

  1. asta are oarecum legatura cu Codex Alimentarius (citeste despre el, ca daca ti-as explica nu ar mai avea valoare).
    Si ca am recitit ce ai zis mi-a venit alta dezamagire. Peste tot zice sa nu bei laptele natural (de la vaca preponderent) nefiert pentru ca nu stiu ce bacterii bagi in tine. Si daca totusi vrei sa-l bei, bea-l fiert dar tot va avea bacterii in el care nu se duc la 100^C.(nu stiu daca tineti minte reclama de la televizor in legatura cu asta, a fost de curand eu am vazut-o prin decembrie-ianuarie). Si cica laptele pasteurizat are mai mult calciu, prost sa fie cine-i crede!!
    Atunci sa-mi explice ei mie cum de bunicul (povestea) cand era mic bea direct de la vaca si e sanatos tun.

    1. Păi altfel cum ai vrea să cumpere oamenii lapte decât așa.. Cel mai bun e laptele direct de la vacă, puțin călduț…un deliciu.

      Eu am crescut cu bunicii până la 7 ani, și mâncam sănătos, în concluzie eram sănătoasă, a durat câțiva ani după ce m-am instalat la oraș să înceapă să apară una alta. La țară pățeam tot felul de chestii, lovituri, julituri, toate se vindecau foarte repede. Eram foarte activă în acea perioadă, mâncam 3 mese pe zi, alimentație destul de sănătoasă…

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *