Minus de la Penguin pentru că Facebook nu are loc în viața mea

În ’95 nu era vorba despre atât SEO, așa de multă optimizare și atât de multă ipocrizie între webmasteri. Pentru simplu fapt că în zilele noastre există companii care nu se mai opresc din crescut, noi, cei care suntem  „făina brutarului” avem de suferit căci s-a gândit Google să ne ardă și să ne arate din ce în ce mai mult că el este conducătorul ori că face parte din liderii internetului și dacă lansează o regulă, 90% se conformează.

Noi, ca și mulți alții, scriem, încercăm să facem activitatea de pe internet un merit pentru efortul depus în orele în care ne documentăm ca să scriem conținut de calitate, și în schimb primim palme peste palme cu algoritmii lor, ducăse-n lună cu ei.

Deja Panda a fost un mare spân, dar acum a venit Penguinu` care face pe jupânul! Și mai sunt în gașca lor de mi-e mie silă să-i numesc. Tot ceea ce se pornește acum prin optimizarea în masă a motoarelor de căutare este un atac la adresa liniștii și stabilității, încrederii și optimismului oricărui webmaster. Acum cu aplicarea noilor reguli au căzut foarte mulți. Pagini scoase din rezultate, site-uri blocate, scădere în cotații și credibilitate. Mă întreb unde se duce acum traficul dacă este așa direcționat deodată că doar oamenii continuă să citească nu?

Problema mea este legată de un anume algoritm, aplicat de pinguinul năzdrăvan, conform căruia site-ul tău ajunge la o cotă ridicată și poziții avansate în rezultatele căutărilor pe google.com, dacă este des share-uit pe rețelele de socializare. Se consideră astfel că această modalitate nu poate fi automatizată ci doar un user real (om de om) poate publica linkul și ceva info despre pagina respectivă. Nu sunt suficiente Like-urile, este nevoie de reacții, deci nu este suficient un simplu Share, ci este nevoie de comentarii și un lanț întreg de „trebuie”.

O fi cum spun ei, sunt sute cu capuri rotunde ce caută soluții pentru nevoile șefilor, dar totuși, eu cu ce am greșit? În viața mea Facebook nu are loc. Nu folosesc Iphone ori alte discpozitive echipate din fabrică cu tot ce vrei ca să stai la discuții pe rețelele de socializare. Eu am o viață personală iar calculatorul și internetul sunt doar o parte din ea. Nu pot sta nonstop la PC, să citesc și să stau de șase la ce mai spun unii și alții. Nu am un rss feeder pe care să îl frec zilnic.

Simplu, scriu și atât! Nu-mi place să socializez pe facebook, prefer să mă duc să rup buruienile de la roșiile din seră decât să stau la jocuri pe facebook.

Știu sunt un specimen neglijabil, majoritatea trăiesc altfel viața lor, și pentru economie ei sunt baza!

Internetul de azi sa dus pe apa sâmbetei. Dacă nu se renunță la această criză cu SEO și algoritmi, și dacă nu se pune accent pe conținut, pe calitatea lui, pe bune nu pe ce spun sau nu spun unii, atunci eu renunț la internet.

Păi ce, dacă nu se vorbește despre articolul meu pe facebook si twitter înseamnă că nu e de calitate informația? O prostie mai mare decât Google Penguin eu nu am văzut!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

Spune parerea ta!

 

Sus