Moda şi încrederea în tine

cum sa ma imbracAdesea, noi femeile, ne îmbrăcăm într-un anumit fel pentru a face plăcere familiei sau prietenilor, fără să ne gândim dacă acel obiect se potriveşte într-adevăr felului nostru de a fi, personalităţii noastre. Unele dintre noi, nici măcar nu dau prea multă atenţie hainelor, punând mereu altceva pe lista de priorităţi. Dar, haideţi să ne gândim cât de importante sunt hainele şi felul în care ne îmbrăcăm pentru fiecare din noi? Dacă am fi trăit în perioada în care nu ar fi fost nevoie de haine, ar fi fost altceva, dar acum acest „înveliş” ne defineşte şi ne face să ne simţim bine sau nu. Oare alegem o rochie numai că este frumoasă sau trebuie să ne mai gândim la ceva ?

Într-adevar, trebuie (sau nu – fiecare are dreptul la alegere)! după cum spun multe persoane implicate în fenomenul denumit generic MODĂ, dar nu numai ele. Psihologii de exemplu, cred că dacă ne îmbrăcăm cu haine care ne vin bine şi ştim că suntem frumoase, căpătăm mai multă încredere în forţele proprii. La fel se pune problema şi în cazul bărbaţilor deşi au tendinţa de a-şi critica partenerele pentru sumele mult prea mari – după părerea lor – cheltuite pe haine. Dar lăsând la o parte părerile subiective ale fiecărei părţi, noi toţi vrem să arătăm bine, să avem o ţinută îngrijită şi potrivită trupului şi vârstei noastre. Acest lucru se poate face fără a fi nevoie să investim o sumă prea mare. Depinde însă de gustul fiecăruia!

Şi am ajuns la un lucru cu adevărat important după părerea mea: gustul, stilul! Cum să ni-l formăm sau cum să ni-l educăm? Adesea ne dăm sfaturi unii altora, dar sunt ele cele mai potrivite? Trebuie să facem cursuri de estetică? Ei bine, nu! Nu trebuie decât să ne privim în oglindă cu un ochi obiectiv. Să ne recunoaştem defectele şi să le acceptăm, precum şi calităţile. Pe primele să încercăm să le „ascundem” în spatele calităţilor pe care să le scoatem în evidenţă. Trebuie doar să ştim ce vrem!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 13 Pareri

  1. Nitu Alina Nitu Alina
  2. Ionut Ionut
  3. dominic dominic

Spune parerea ta!

 

Sus