Adpeţii produselor “naturale” care cred că nu pot da greş dacă aleg tămâie, beţişoare parfumate sau lumânările se înşeală. Să arzi tămâie este ca şi cum ai inspira aproape de o ţeavă de eşapament. Lumânările fabricate cu parafină, un produs derivat al petrolului, eliberează în aer în timpul arderii stiren şi naftalen (posibili cancerigeni), formaldehidă (cancerigen) şi alergeni. Hârtia parfumată considerată drept cel mai vechi odorizant natural încarcă aerul cu formaldehidă şi benzen.
Produsele care se găsesc în magazine şi pe care unii dintre noi le folosim pentru “a împrospăta” aerul în casă, în birou, la servici sau oriunde dorim, conţin substanţe chimice extrem de dăunătoare, unele dintre ele cum ar fi formaldehida sunt chiar cancerigene.
Intenţia noastră va rămâne, dar trebuie să fim atenţi la ce alegem pentru a ne îndeplini dorinţa. Pentru împrospătarea aerului în casă, poate dacă foloseşti aceste produse chimic realizate, şi azi, şi mâine şi mai mult timp, nu vei simţi pe corpul tău un efect nociv, dar în plan subtil tu vei aduce în tine o energie deloc naturală, dar vei îmbrăca intenţia ta în cămaşă transparentă cu intenţa că ele sunt naturale.
Eticheta nu vorbeşte despre produs decât dacă spune cum a fost făcut sau dacă tu la rândul tău ştii reţeta.
O alternativă cu adevărat naturală
O alternativă extrem de bună pentru împrospătarea aerului sunt extractele naturale şi uleiurile volatile sau uleiurile esenţiale. Aceste produse se extrag din plante, este un proces natural, sintetizarea lor nu prevede adăugarea nici unei substanţe chimice.
Aveţi grijă că produsele chinezeşti nu sunt naturale. Există în sticluţele din magazin numeroase chimicale, aşa că alegeţi producător român, este mai sigur!
Alternativa pentru lumânările cu parafină ar fi lumânările cu ceară naturală.
De ce avem o alternativă noi şi în magazine nu există?
În primul rând uleiurile volatile şi extractele naturale sunt produse scumpe pentru că necesită uneori o cantitate mare de plantă. Ele pot fi achiziţionate în magazine, farmacii sau magazine naturiste, dar în supermarketuri, mall-uri şi alte uzine de făcut bani, ele nu au loc. La magazin alegi lumânările cu parafină, nu ştii sau dacă ştii nu dai importanţă din ce sunt făcute, le cumperi căci alea le vezi. Lumânările naturale sunt mai scumpe, aşa că nu există o intenţie puternică pentru a le comercializa la scară largă, deşi albine sunt multe!
Pur şi simplu uleiurile volatile, extractele şi lumânările într-adevăr naturale, nu au loc peste tot, nu sunt generalizate căci nu sunt pentru a face mulţi bani. Patronii nu cumpără de la producători aceste produse pentru că cererea pe piaţă este mică şi ele şi aşa sunt scumpe. În marketingul magazinelor se ştie, se cumpără ce este ieftin şi face treaba dorită. Cumpărătorii nu au informaţii despre eventualele daune produse de acel produs, deci va cumpăra căci va fi atras de preţ şi de întrebuinţarea produsului.
Aceste produse cu adevărat naturale sunt o alternativă bună. Noi am achiziţionat vreo 5 esenţe de uleiuri volatile de pe un site, am primit pachetul foarte promt, preţurile nu au fost deloc mari, având în vedere că sunt făcute natural fără adaus de alţi compuşi chimici.
Cum se folosesc uleiurile volatile ca odorizant?
Pe lângă faptul că aceste uleiuri volatile sunt medicament, ele conţin compuşi esenţiali din plantele din care sunt extrase, pot fi folosite ca odorizant şi/sau chiar ca ambient pentru meditaţie şi schimbarea energiilor în spaţiul vizat. Uleiurile volatile se pot uzita punând într-un vas apă fiebinte şi picurând 3-4 picături de ulei în el. Mirosul se va împrăştia în toată încăperea imediat. Se mai pot folosi şi candele speciale, dar aveţi grijă cu lumânările!
Lasă un răspuns