Frica de moarte

Am văzut azi un film ce mi-a adus aminte de o parabolă legată de fricile omeneşti.

În filmul de azi, Semum, am întâlnit următoarea replică: „Teama de moarte e doar
pentru cei din ţărână ca tine!”

Parabola e următoarea:

>La un moment dat, la poarta unei cetăţi mari a ajuns un dragon.Speriaţi, oamenii din cetate s-au ascuns, însă bătrânul şi înţeleptul cetăţii, mai curajos, s-a dus să-l întâmpine. A intrat în vorvă cu el şi la întrebat ce vrea, la care răspunsul dragonului a fost: Vreau cetatea! Bătrânul i-a spus că i-o dau bucuroşi dacă asta este dorinţa lui.Atunci dragonul a început să se micşoreze pentru că bătrânelul i-a răspuns cu căldură şi fără frică.
Apoi dragonul a spus că vrea ca toţi cei din cetate să plece şi să-i lase cetatea doar lui, la care bătrânul i-a răspuns că au unde să plece, vor căuta un alt loc pentru o ală cetate.Si iar dragonul s-a  făcut şi mai mic.Văzând aşa l-a întrebat pe bătrân: Nu ţi-e frică de mine? Bătrânul: Nu ai ce să ne iei şi nici ce să ne faci!

Dragonul din parabolă e cel care se alimenta cu fricile oamenilor- fără ele el nici nu există!
Tot aşa şi cu frica de moarte…de ce anume ne este frică?Cine ştie ce e moartea?Se pare că şi noi alimentăm dragonul morţii, îi dăm o formă şi-l facem mare.

8 thoughts on “Frica de moarte”

  1. Frumoasa parabola… pana la urma, un singur lucru este sigur in viata, si anume moartea, asa ca live life long!

    1. Asa este, mai devreme sau mai tarziu tot murim. Insa daca ne este frica de moarte tind sa cred ca avem sanse sa murim mai repede. Atunci cand iti este frica de ceva apare o tendinta – de a face lucrurile in asa amaniera incat te apropii de ceea ce iti este frica…

  2. Moartea este inevitabila. Ce s-ar intampla daca nu ne-ar fi frica de acel mare necunoscut ? Am mai exista oare?

  3. E drăguţ filmul, la început e cam liniştit şi există tendinţa de a renunţa, dar devine interesant…şi finalul mi-a plăcut pur şi simplu pentru replica citată mai sus.

  4. foarte interesant… by the way, am tot cautat sa vad si eu filmul ala, dar n-am mai prins ocazia :)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *