Daca iti plac retetele cu paste, atunci cu siguranta trebuie sa incerci aceasta reteta de paste la cuptor. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa, arata foarte bine, poate fi gatita chiar si cand ai musafiri la masa. Poti sa pregatesti paste la cuptor si pentru o seara in doi, merg foarte bine cu un pahar de vin.
Ingrediente pentru paste la cuptor
- 400 g paste tuburi, spirale sau paste ziti
- 1 l suc de rosii
- 50 ml ulei de masline
- cam 10 frunzulite de busuioc proaspat
- sare
- 100 g Parmezan – se poate si fara
Mod de preparare paste la cuptor
Se pun pastele la fiert in apa clocotita si sarata dupa timpul indicat pe punga chiar si 1 minutel mai putin. Intr-o alta oala adanca se pune putin ulei de masline, sucul de rosii si se lasa sa scada cam de 1 deget sosul din oala. Spre final se adauga busuiocul si se acopera.
Pastele deja fierte se amesteca cu cateva linguri bune din acest sos si intr-o tava inalta sau vas yena bine uns cu sos de rosii se pun pastele in straturi, iar intre acestea se pune sos si putin parmezan. La final se toarna restul de sos . In mod normal sucul de rosii trebuie sa ajunga putin mai sus de jumatatea vasului cu paste. Se dau la cuptor.
La final, cand sunt usor aurite se scot de la cuptor si se servesc calde cu putin parmezan. Iubitorii de produse romanesti pot folosi si branza de oi.
In loc de suc de rosii se poate face un sos din rosii proaspete sau se pot folosi conservele de rosii cubulete , aici depinde de disponibilitatea fiecaruia, dar si de gusturi. Daca tot este sa vorbim de gusturi, intre straturi puteti sa adaugati si alte elemente, legume sau chiar si carne tocata si pregatita in prealabil.
Pofta buna!!!
Lasă un răspuns