Prăjitură cu anison, pentru ceai

Ingrediente:

Drojdie cât o nucă, o ceaşcă de zahăr, o ceaşcă de apă caldă, 3/4 ceaşcă lapte fiert, 3 linguri ulei, 2 ouă, 2 1/2 ceşti făină, o jumătate linguriţă sare, 1 linguriţă seminţe de anison întregi.

Preparare:

Se dizolvă drojdia în apă cu o lingură de zahăr şi se lasă să stea 10 minute. Se fierbe şi se răceşte laptele. Ouăle întregi se freacă cu o lingură de zahăr şi uleiul menţionat. Se amestecă cu laptele şi drojdia. Se adaugă, continuând să se amestece, făina, sarea şi seminţele. Se lasă aluatul să crească o oră într-un loc cald. Între timp se prepară din restul de zahăr, o lingură de făină, trei linguri de margarină şi un vîrf de cuţit seminţe de anison pisate sau măcinate, o glazură, lăsând-o să se întărească, apoi se rade deasupra aluatului, pus într-o tavă, înainte de a-l pune în cuptor. Se coace până se rumeneşte, cca 25 de minute.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

2 comentarii

  1. La ora asta imi faci pofta de ceva dulce! Este grav ca eu sunt la cura… Cred ca este delicioasa! Deja imi ploua in gura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *