Cu animale in lesa si fara jocuri cu animale

De câteva zile îmi petrec timpul alături de un cuplu venit din Germania. Această familie este compusă din trei membri – un el, o ea şi din regnul animale, un caine.

cu animale in lesa De când au venit în România, au întâmpinat aceaşi problemă în foarte multe locuri publice: „Nu aveţi voie cu animale”. În restaurante, terase, gradina botanică, parcuri, biserici şi mănăstiri, nu ai voie cu un caine. Câinele este ţinut în lesă şi oricum nu este periculos, însă se pare că celor mai mulţi le este „frică” de animale.

Am ajuns la concluzia că cei mai mulţi se cred superiori animalelor, deşi le este frică de acestea. Astea sunt bancuri cu animale! Eu continui să cred că aceste animale haioase devine periculoase atunci când simt frica din partea celuilalt sau chiar comportametul agasant.

Încă din copilărie, de la o vârstă fragedă, suntem învăţaţi să ne fie frică de animale, să ne ferim de ele, deşi acestea ne-ar putea „învăţa” foarte multe. Dacă înveți cum să dresezi animale, automat există o cale sa inveți cum să convețuiești cu animale. Jocuri cu animale ori chiar poze cu animale, sunt momente pe care le poți savura oricând nu în locuri speciale pentru animale.

Cel mai absurd … „Nu pune mâna că te murdărești!” – Sufletul tău sa murdărit deja cu această ipocrită îndrumare a unui părinte parcă picat din lună și nu din copilăria vieții lui unde sigur nu a stat într-o casă din sticlă, fără pic de posibilitate de a linge un toc de geam sau un mâner de ușă, așa fără nici un motiv anume!

De fapt suntem „învăţaţi” să avem tot felul de frici, asta este problema. Sunt frici care nu fac decât să ne împiedice în viaţă. Ne fac să uităm de fapt cine suntem, niște animale pe planeta albastră! Ele sunt animale mamifere și noi nu, doar mamifere! Ce stupidă darwinistă atitudine!

Oamenii sunt cei care fac aceste reguli, cum ca să te aperi de animale gen caini sau pisici.

Din anumite frici ies anumite reguli, care la un moment dat vor ajunge să ne „controleze”. De fapt noi suntem cei care cerem acest control, noi suntem cei care avem nevoie de aceste reguli pentru a ne simţi mai în „siguranţă”, când de fapt suntem deja.

Vom ajunge peste câţiva ani să nu mai putem face prea multe lucruri, pentru că unii dintre noi nu vor să le facă… De ce? Good question! Poate mă ajutaţi să găsesc un răspuns, sau mai multe…


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

Spune parerea ta!

 

Sus