Cu animale in lesa si fara jocuri cu animale

De câteva zile îmi petrec timpul alături de un cuplu venit din Germania. Această familie este compusă din trei membri – un el, o ea şi din regnul animale, un caine.

cu animale in lesa De când au venit în România, au întâmpinat aceaşi problemă în foarte multe locuri publice: „Nu aveţi voie cu animale”. În restaurante, terase, gradina botanică, parcuri, biserici şi mănăstiri, nu ai voie cu un caine. Câinele este ţinut în lesă şi oricum nu este periculos, însă se pare că celor mai mulţi le este „frică” de animale.

Am ajuns la concluzia că cei mai mulţi se cred superiori animalelor, deşi le este frică de acestea. Astea sunt bancuri cu animale! Eu continui să cred că aceste animale haioase devine periculoase atunci când simt frica din partea celuilalt sau chiar comportametul agasant.

Încă din copilărie, de la o vârstă fragedă, suntem învăţaţi să ne fie frică de animale, să ne ferim de ele, deşi acestea ne-ar putea „învăţa” foarte multe. Dacă înveți cum să dresezi animale, automat există o cale sa inveți cum să convețuiești cu animale. Jocuri cu animale ori chiar poze cu animale, sunt momente pe care le poți savura oricând nu în locuri speciale pentru animale.

Cel mai absurd … „Nu pune mâna că te murdărești!” – Sufletul tău sa murdărit deja cu această ipocrită îndrumare a unui părinte parcă picat din lună și nu din copilăria vieții lui unde sigur nu a stat într-o casă din sticlă, fără pic de posibilitate de a linge un toc de geam sau un mâner de ușă, așa fără nici un motiv anume!

De fapt suntem „învăţaţi” să avem tot felul de frici, asta este problema. Sunt frici care nu fac decât să ne împiedice în viaţă. Ne fac să uităm de fapt cine suntem, niște animale pe planeta albastră! Ele sunt animale mamifere și noi nu, doar mamifere! Ce stupidă darwinistă atitudine!

Oamenii sunt cei care fac aceste reguli, cum ca să te aperi de animale gen caini sau pisici.

Din anumite frici ies anumite reguli, care la un moment dat vor ajunge să ne „controleze”. De fapt noi suntem cei care cerem acest control, noi suntem cei care avem nevoie de aceste reguli pentru a ne simţi mai în „siguranţă”, când de fapt suntem deja.

Vom ajunge peste câţiva ani să nu mai putem face prea multe lucruri, pentru că unii dintre noi nu vor să le facă… De ce? Good question! Poate mă ajutaţi să găsesc un răspuns, sau mai multe…

3 thoughts on “Cu animale in lesa si fara jocuri cu animale”

  1. Sunt total de acord cu „sclavi in devenire”, în curând nu o să fim decât nişte roboţei care vor face ce vor vrea alţii, asta dacă nu suntem atenţi la noi, la ceea ce se întâmplă, la ceea ce acceptăm. În momentul actual ne este frică să nu respectăm aceste reguli pentru a nu fi respinşi, mai târziu nu vom avea ce face şi va trebui să le acceptăm. Sunt mulţi oameni de rând care cer aceste reguli…de exemplu sunt oameni care cer să se taie copacii pentru că fac umbră sau pentru că fructele fac prea multă „mizerie”- mie una mi se pare ceva banal,  şi uneori mă întreb ce putem face? Sau putem face ceva legat de aceşti oameni? Da, putem noi să plantăm alţi copaci, dar nu e acelaşi lucru, o putem face şi fără a tăia alţii..

    Oricum sunt multe lucruri care se întâmplă, sunt multe lucruri pe care le facem crezând că ne protejăm, însă se pare că nu e tot timpul aşa…

  2. Impunand reguli capeti putere asupra altuia ii rapesti libertatea de decizie il controlezi. Pana aici e clar de ce exista cei care le fac. Cand respecti reguli castigi dupa parerea „ta” puncte de fidelitarte in fata celui care le-a impus. Cu alte cuvinte primul stabileste limitarile si tu le accepti pentru a te aprecia. Unul crede ca te forteaza sa il iubesti si tu ca el te va iubi pentru docilitate. La final ambi sunt niste prosti caci iubirea si aprecierea nu se impun. Ele se nasc din libertate. Urmatorul pas e ca oamenii care au fost invatati sa se supuna ajung sa le intre in sange si sa considere ca e modul corect si transmit asta copiilor etc. Suntem niste sclavi in devenire dar nu ne e inrobit trupul cat constiinta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *