Salată de ouă cu rădăcinoase

Se fierb 6 ouă tari. În timpul în care acestea fierb, se curăţă un morcov, o ţelină nu prea mare, o rădăcină de păstârnac şi 2-3 cepe (de preferinţă roşii) – toate acestea se dau pe răzătoare, mai puţin ceapa care se taie peştişori. Toate ingredientele se amestecă cu o legătură de pătrunjel şi una de mărar tocate mărunt, se adaugă sare, ulei de măsline sau normal, puţin oţet de mere şi se amestecă.salata-cu-ou

După ce ouăle au fiert, se lasă puţin în apă rece pentru a se curăţa de coajă mai uşor. 4 dintre ele se taie  nu foarte mărunt şi se amestecă cu compoziţia, 2 ouă se taie în 2 bucăţi şi se folosesc la final.

Peste compoziţie se adaugă 200-250 g de smântână, se amestecă şi se aşează în farfurii. Eu am adăugat un ingredient surpriză, 2 linguri de lichior de migdale (amaretto). La final, deasupra se aşează oul tăiat în 2 pe care se pun seminţe de susan şi puţină smântână.

Poftă mare!

Un comentariu la „Salată de ouă cu rădăcinoase”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *