Ingrediente:
– ¼ cană semințe de chia,
– ¼ cană semințe de floarea soarelui,
– ¼ cană semințe de dovleac,
– ½ linguriță sare de mare,
– ¼ cană de ovăz (fără gluten sau fulgi de hrișcă),
– 2 linguri de seminte de in,
– 1 cană apă filtrată,
– ¼ cană făină de spelta integrală nerafinată (pentru înlocuitori fără gluten, alege făină de hrișcă),
– 2 linguri ulei de masline extravirgin.
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 150 grade C.
Se combină toate ingredientele într-un bol și se amestecă bine folosind o lingură.
Se lasă amestecul să stea aproximativ 30 de minute, deoarece acest lucru permite semințelor de chia să absoarbă o parte din umiditate, făcându-l un aluat gros.
Se întinde aluatul pe o bucată de hârtie de copt antiaderentă. Se așează o a doua bucata de hartie de copt deasupra aluatului și se rulează aluatul cat mai subtire cu ajutorul unui sucitor. Obținerea grosimii potrivite poate fi puțin dificilă, deoarece semințele de chia pot fi destul de lipicioase. Folosirea unei bune hârtii de copt antiaderentă este esențială.
Când aluatul este rulat subțire, se îndepărtează cu grijă bucata de hârtie de deasupra, pentru a nu încurca aluatul subțire.
Se tăie aluatul în pătrate mici folosind un cuțit sau un tăietor de pizza.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace 30-40 de minute pana devine maro auriu si crocant.
Se lasă să se răcească timp de 5 minute înainte de a le despărți în pătrate mici. Apoi se pot servi.
Lasă un răspuns