Ingrediente:
– 2 căni de ananas tocat
– ¼ cană ardei roșu tăiat cubulețe
– ¼ de linguriță (sau mai mult) fulgi de piper roșu (opțional)
– 2 linguri miere de albine
– 2-3 căni de apă
– 2,5 linguri de semințe de chia.
Mod de preparare:
Se combină ananasul, ardeiul, fulgii de piper, mierea și 2 căni de apă într-o cratiță antiaderentă de dimensiune medie. Se lasă amestecul la foc mediu până începe să fiarbă.
Odată ce fierbe, redu căldura la mediu-mic și continuă să gătești încă 30 de minute, până când lichidul se evaporă aproape complet și ananasul este moale. Adaugă apă după cum este necesar, în funcție de cât de suculent este ananasul. În esență, ananasul ar trebui să fie descompus, iar ingredientele ar trebui să arate de parcă încep să se gelifieze.
Se adaugă semințele de chia în amestec și se amestecă constant (semințele se vor lipi de tigaie dacă nu amestecăm), timp de aproximativ cinci minute. Se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească, deoarece va continua să se solidifice pe măsură ce temperatura scade.
Lasă un răspuns