Ingrediente:
Pentru dulceață (iese 1-1,5 cani)
– 3 mere mari, curatate de coaja si taiate cubulete
– 3/4 cană suc de mere
– 2 linguri de seminte de chia
– 3/4-1 lingurita scortisoara
– 1/2 linguriță extract pur de vanilie (opțional)
– un praf de sare (optional)
Pentru parfait:
– 1/2 cană de fulgi de ovăz
– 1 + 1/4 cană de lapte de migdale/nuci de casă sau cumpărat din magazin
– 2 linguri de seminte de chia
– 1 lingurita extract pur de vanilie
– 1/2 lingurita scortisoara
– îndulcitor, după gust (opțional)
– dulceața de mere
– nuci prajite tocate (optional)
Mod de preparare:
Pentru dulceață:
Adaugă toate ingredientele de dulceață într-o oală medie și amestecă pentru a le combina. Adu amestecul la punctul de fierbere, apoi redu căldura la mediu-scăzut, acoperă și fierbe timp de 15-20 de minute, amestecând la fiecare 5 minute sau cam așa ceva. Cand merele sunt fragede, se iau de pe foc si se paseaza 50% din amestec pentru a se ingrosa. Se da deoparte la racit.
Pentru combinația de ovăz:
Combină ovăzul, semințele de chia, laptele de migdale, vanilia și scorțișoara într-un castron mic. Se omogenizează bine. Se da la frigider peste noapte, sau cel putin 1-2 ore pentru a se ingrosa. Odată ce ovăzul este înmuiat și lichidul este în mare parte absorbit, este gata. Se poate subția cu mai mult lapte dacă este necesar sau să o îngroși cu mai multe semințe de chia.
Pentru parfait:
Se așează un strat de ovăz, apoi dulceața de mere, câteva linguri de fiecare pe strat. Se adaugă nuci tocate prăjite deasupra fiecărui strat, dacă se dorește.
Lasă un răspuns