Ingrediente:
– 3 căni de zmeură, proaspătă sau congelată
– 4 linguri de semințe de chia
– 2-3 linguri sirop de arțar sau miere
Mod de preparare:
Se combină toate ingredientele într-un blender și se amestecă până se omogenizează.
Dacă folosești zmeură congelată, asigură-te că sunt dezghețate înainte de a le pune în blender, astfel încât să existe suficient suc pentru a „activa” semințele de chia.
Odată amestecate, toarnă amestecul într-o tigaie mică. La foc mediu-mare, adu amestecul la punctul de fierbere, amestecând din când în când pentru a preveni arderea. Odată ce amestecul clocotește, redu focul la mediu-mic și gătește timp de 4-5 minute sau până când amestecul începe să se îngroașe. Continuă să amesteci din când în când.
Când e gata, transferă dulceața într-un borcan sau alt tip de recipient. Lasă dulceața să se răcească căci va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. După răcire, se poate păstra într-un recipient ermetic. Dulceața ar trebui să țină o săptămână la frigider.
Lasă un răspuns