Am cumpărat somon marinat- o caserolă, 1 praz, vreo 10 ciuperci, 1 morcov.

Se pune somonul la prajit într-o cantitate mică de ulei. Se adaugă prazul tăiat rondele respectiv fâşii.Se lasă puţin cele 2 să se rumenească după care se îmbină cu cipercuţele tăiate nu foarte mic şi cu morcovul deasemenea tăiat rondele. Puţină sare, puţintel piper, se amestecă, se lasă câteva minute să se întrepătrundă gusturile şi se serveşte cu orez fiert, fie cu paste, fie cu ce doriţi!

 

Poftă mare!

Share the Love!

10 comentarii la „Somon cu praz şi ciuperci”

  1. Sunt curios daca oltenii apreciaza mancarea asta….

  2. Diana

    Nu impreuna, pentru ca nu gasisem o reteta care sa le foloseasca pe toate trei.

    Acuma, multe lucruri pot sa ne placa, dar impreuna sa nu alcatuiasca un fel de mancare delicios.

    Eu praz cu somon de pilda n-am vazut nicaieri, si prazul ca leguma nu mi se parea o garnitura potrivita la peste. :)

    1. Aici sunt gusturile tale, aşa că nu avem ce discuta. Ce rost mai avea să publicăm reţete care deja există prin alte locuri? Dacă am considera prazul un fel de ceapă (ceea ce şi este), asociem ceapa cu peştele, dar prazul cu peştele nu.

  3. De ce nu împreună?
    Ieşise delicios, eu sunt pentru … oricum, diversitate, asta face viaţa să fie plăcută. Nu văd de ce am mânca un aliment doar într-un singur mod, doar pentru că cultura ce am ales să o folosim o face. Poate că tu mânânci somonul într-un fel, aşa te-ai obişnuit, dar tu spui că aşa îţi place. Este greu de la o vârstă să îţi mai schimbi gusturile, dar este tare bine când se întâmplă asta.

    Totul `e-n creier :)

  4. Diana

    Împreună nu ştiu…

    Prazul îl prefer mai mult în supe creme. Sau cu rosii, ceapa, ciuperci si masline, puţin orez şi iese ca o paella vegetariană.
    Somonul îmi place mult în bruschette şi tartine. Sau cu roşii, ciuperci, ceapă, măsline, ca garnitură de spaghetti.
    Ciupercile? Astea merg în de toate, de la tocăniţă, la pizza, la gratinate cu brânză la cuptor.

  5. Diana

    Cum cele trei ingrediente principale sunt printre preferatele mele, o sa il incerc cu siguranta. :D

    1. Dacă tot îţi plac atât de mult aceste ingrediente , mai ştii şi alte reţete să ni le împărtăşeşti şi nouă?

  6. Foarte interesanta reteta, imi place tare mult somonul…
    Daca vrei te invit la un concurs unde toata lumea castiga detalii la mine pe blog ! nu ai ce pierde! da sfoara-n tara :*

  7. Nu e bun să prepari astfel de mâncare cu somon marinat. Peştele s-a sfărmat şi arăta ca cel mărunţin din conservă. Cred că dacă era somon file sau altceva numai marinat nu, ieşea mai „clară” atmosfera în farfurie.
    A fost deosebit de gustos şi aşa :)

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *