Tehnica Metamorfica este o metoda de vindecare, este o invatatura prin practica accesibila oricui. Tehnica Metamorfica este o ramura foarte importanta a Reflexologiei initiata de Robert St. John in anul 1960, care a inteles ca exista doua modele fundamentale care influenteaza viata omului: una aferenta care este o patrundere spre interior (cazul autismului) unde persoana astfel marcata are tendinta de a se sustrage realitatii si una aferenta care este o iesire spre exterior (cazul persoanei marcate de sindromul Down, care imbratiseaza viata fara rezerve, care vrea totul, cu o dorinta nesfarsita de posedare).
Robert St. John a pornit de la studierea Reflexologiei deoarece avea un copil cu sindromul Down.
Ce este de fapt Tehnica Metamorfica
El a constatat ca diferitele metode folosite in Reflexologie se deosebeau atat de mult incat se parea ca unele erau gresite. Dar care? El a creat propriile harti, ale picioarelor, cu punctele reflexe asa cum le-a gasit el! Prin intuitie a inteles faptul ca unele din durerile corpului reflectate in picior sunt in legatura cu niste blocaje corespunzatoare ale reflexelor coloanei vertebrale.
A concluzionat ca masajul aplicat numai in zona punctelor reflexe ale coloanei vertebrale este la fel de eficient, deoarece coloana fiind principalul suport osos al corpului, contine si sistemul nervos central.
Deoarece nu exista o separatie intre minte si corp, atentia s-a indreptat asupra efectelor psihologice ale tratamentului.
Dupa o practica mai indelungata a ajuns la urmatoarele concluzii:
- zona calcaiului corespunde cu principiul matern unde, daca exista dezechilibrare sau blocaje in aceea zona, se constata dificultati legate de relatia dintre pacient si mama sa, sau chiar a lipsei capacitatii de exprimare a protectiei pentru cineva. S-a observat ca pot aparea dificultati in relatia cu realitatea si in stabilitatea sociala.
- principiul patern este reflectat in degetul mare al piciorului. Blocajele situate in aceasta zona (unde nervii din creier si fac legatura cu maduva spinarii) corespund dificultatilor psihologice ale pacientului cu principiul patern: cu autoritatea tutelara sau chiar cu propria autoritate a pacientului sau cu calitatile lui paterne.
Intre principiul patern si principiul matern, deci, intre degetul mare al piciorului si calcai se reflecta o harta a timpului a celor noua luni pe care le petrecem in uter. Tatal este cel mai activ in timpul conceperii, iar mama implineste aceasta participare prin actul nasterii.
Intre cele doua evenimente exista perioada de gestatie. Deci lucrand pe aceasta zona se actioneaza asupra structurii temporale in decursul careia au fost stabilite toate caracteristicile noastre. Aici evenimentele trecutului se afla inca intr-o forma anume de existenta.
Coloana vertebrala pastreaza toate amintirile din perioada prenatala, deoarece acestea se afla in contact direct, constant cu peretii uterului si cu fiecare miscare din trupul mamei.
Fata de Reflexologie, care actioneaza pentru a determina schimbari in organism la nivel fizic, Tehnica Metamorfica actioneaza asupra timpului, permitand vietii sa determine schimbarea in pacient.
Practicianul metamorfic nu acorda importanta simptomelor sau bolilor ci lucreaza permanent cu modelul prenatal, concentrandu-se asupra structurii temporale si asupra forjei vietii care circula prin el.
Un material extraordinar de bine structurat (dar în engleză) găsiţi pe site-ul lui Gaston Saint-Pierre
Lasă un răspuns