Daca doresti sa inveti tehnica quilling, ai ajuns unde trebuie. In cele ce urmeaza iti voi prezenta tehnici de baza pentru modelarea hartiei colorate speciale pentru tehnica quilling.
Lucrul cu hartia colorata folosind tehnica quilling presupune sa ai achizitionate materiale si unelte specifice. Un kit quilling pentru incepatori trebuie sa contina: hartie quilling(fasii divers colorate), ac quilling si lipici (este bun orice adeziv cu uscare rapida). Cand ai experienta, poti completa masa de lucru cu: sabloane quilling, cutter pentru quilling, fasii hartie colorata diverse dimensiuni sau chiar o unealta electrica pentru rasucit hartia quilling.
Daca ai un kit quilling pentru incepatori, hai sa facem impreuna cateva forme quilling.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Tehnica Quilling – Ghid incepatori pentru rasucirea hartiei colorate
Pentru a incepe sa faci forme diverse, intai trebuie sa faci prima spirala folosind tehnica quilling:
- Introdu fasia de hartie in canalul acului quilling.
- Preseaza cu degetul hartia, in timp ce rasucesti acul. Unii il rasucesc inainte, altii inapoi. Rasuceste acul quilling in ce directie te simti mai confortabil.
- Cand ai ajuns la finalul fasiei de hartie, tine presata spirala intre degetul mare si aratator. Scoate acul! Daca ai rasucit-o strans, vei observa ca este destul de usor de scos acul quilling.
Vei obtine rezultate mai bune cu cat experimentezi mai mult. In functie de cum vrei sa fie forma spiralei, poti lasa sa se rasfire spirala inainte de a scoate acul. Poti sa te ajuti cu buricul degetului si sa impingi acul din partea opusa cand il scoti. Daca vrei ca spirala ta sa fie stransa, atunci nu ii da drumul inainte de a scoate acul!
Dupa ce ai scos spirala din ac, o poti lipi la capat cu putin adeziv daca o vrei stransa. O poti lasa sa se desfaca si sa o lipesti asa largita. Acum poti transforma aceasta spirala in multe diverse forme. Tehnica quilling iti permite sa incepi de la o simpla spirala, si cu ajutorul lipiciului si al imaginatiei tale, pliezi, lipesti si construiesti ce ornamente quilling doresti.
Hartia quilling rasucita, lipita, apoi pliata in diverse forme, care la randul lor sunt lipite alaturi de altele, sta la baza tehnicii quilling. Foloseste tehnica quilling pentru a crea spirala si imaginatia pentru a crea diverse forme precum: lacrima, ochiul, patratul si multe altele.
Lasă un răspuns