Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Decorporarea ~ un fenomen paranormal neînţeles

Între situaţiile inexplicabile ale paranormalului se numără şi fenomenul de ajutorare pentru ca cineva să fie salvat. Chiar dacă cel ce urmează a fi salvat nu-i cunoscut celui ce-l salvează.

O relatare din sursa olandeză, în sensul sprijinului imediat, ne familiarizează cu întregul proces al acestei intervenţii miraculoase. Un iniţiat în domeniu, povesteşte cum s-a dus cu soţia sa să vadă un film. După debutul peliculei, a simţit o oboseală nemotivată de ceva anume. Soţia a simţit că soţul căzuse deja într-o stare de transă şi nu l-a deranjat. Starea lui trebuia protejată. Astfel omul nu a mai văzut nimic din film, pentru că lent, cum i se întâmplase de nenumărate ori, a „dispărut” din scaun, de lângă soţia sa care se uita la film.

decorporare

Din cinematograf, a ajuns rapid într-o sală de operaţie. A recunoscut orasul, locul respectiv, unde se afla clinica medicală. Fără nici o oprelişte a ajuns direct în sala de operaţie şi a început să se uite la pacientul căruia trebuia să i se facă o operaţie pe creier – o tumoră. A înţeles că operaţia care urma era foarte dificilă. Dar în acelaşi timp a mai înţeles că acelui bolnav îi trebuia un sprijin din partea celui „ajuns” prin decorporare, deoarece scadenţa vieţii nu-i sunase. Deci trebuia să trăiască, să supravieţuiască operaţiei…

Se afla foarte aproape de corpul bolnavului şi, bineînţeles, nevăzut de echipa de chirurgi. În apropierea creştetului bolnavului a văzut mai întâi ceva asemănător cu o cascadă argintie, în miniatură, care curgea necontenit între stomac şi podea. Ştia ca nu poate interveni cu nimic şi că nu asta era misiunea lui, sosind în sala de operaţie, ci doar să fie prezent acolo cu simpla dorinţă de a ajuta, de a fi prezent pentru salvare.

În multe alte cazuri asemănătoare se face menţiunea că foarte multe persoane, care posedă anumite capacităţi şi se pare că sunt desemnate în acest sens, intervin în momente de cumpănă în favoarea celor primejduiţi. Acest lucru se întâmpla fără ca cel ce ajută să fie conştient de aceasta sau cel care primeşte ajutorul să aibă habar cine-l ajută. Explicaţia fenomenului a fost formulată în acest secol. Este vorba de sprijinul energetic, implicit spiritual, de o dublare a forţei de supravieţuire printr-un potenţial extern, care ajută respiraţia, circuitul energetic al organismului, alte structuri vii, iar aceasta prin fenomenul decorporării, al „plecării” din corpul material.

Timpul în care experimentul respectiv a avut loc era după-amiază. Omul şi-a amintit că de obicei la acea oră se odihnea şi de fiecare dată cădea în transă. Întimplarea cu sala de operaţie il prinsese la film. A fost luat pur şi simplu din sală pentru că era nevoie de el. Operaţia începuse. A rămas decorporat la creştetul bolnavului exact cât a fost nevoie de forţa lui. În clipa când n-a mai fost nevoie, s-a pomenit din nou în sala cinematografului, lângă soţia sa – unde stătuse de fapt tot timpul, într-un „somn” profund. Despre film, avea să-i spună soţia. Despre cel operat, avea să afle că operaţia reuşise, bolnavul se afla în afara oricărui pericol…

Această întâmplare a fost relatată pe larg de presă. Cu toate îndoielile unora, cu exagerările altora, omul poate spune repetând la nesfârşit că a fost acolo. A descris amănunte din sala de operaţie pe care nu avea de unde să le cunoască. A descris figura bolnavului pe care nu-l văzuse anterior niciodată. Tot ce spunea despre plecare şi ce văzuse, era adevărat. Mai rămânea un singur amănunt – cum este posibil acest eveniment din afara normalului?

Decorporarea însăşi este un mister. S-a emis ipoteza plecării spiritului, a unui pelerinaj scurt, cu un scop precis; în cazul de faţă scopul a fost ajutorul, salvarea unui om. În multe alte cazuri se fac referiri la plasarea spiritului într-un timp de care decorporatul nu-şi aminteşte să-l fi străbătut, dar în starea respectivă se recunoaşte pe sine prezent în ambientalul şi epoca în care eşuează…

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.