Gandirea pozitiva – 5 exercitii de echilibrare a Sinelui

Timp de citire estimat: 4 minute


gandirea pozitiva munta muntii din loc

Gandhi recomanda oamenilor să-și păstreze gândurile pozitive, deoarece gândurile se transforma in cuvinte. Cuvintele se transformă în comportament. Să păstrezi un comportament pozitiv, pentru a face din acesta o obișnuință. Să practici ceea ce obișnuieşti frecvent, pentru ca acestea să devină valorile tale. Iar în cele din urmă valorile pozitive vor deveni destinul tau. Gandirea pozitiva este o sursă inepuizabila de energie!

Gândurile formează, conturează și mențin stări de spirit, depind de om, de modul in care privește situațiile din jurul său, cum le filtrează, ce acceptă ca fiind adevărat, ce acceptă ca fiind de folos. Înainte de a acționa, oamenii gândesc, înainte de a vorbi, își caută cuvintele. Cuvintele pozitive pot vindeca mintea, sufletul și trupul unei ființe umane, atât în interior cât și în exterior, atunci când  le împart celorlalți.

Oamenii învață, se adaptează, iar apoi evoluează. Modul cum se definește și se percepe lumea din exterior, se face în baza unor valori și principii acceptate și remodelate, care diferă de la un individ la altul. Modul cum răspundem la ceea ce primim depinde de situațiile în care ne aflăm, însă mai mult de ceea ce putem oferi. Suntem ceea ce gândim.

5 exerciții care îți dezvoltă gandirea pozitiva

Ai grijă de tine!

Unele activități pe care le desfășori pe parcursul zilei pot fi stresante și competitive, drept urmare primul pas pentru a dezvolta o atitudine mentală pozitivă este să ai grijă de tine. Este mult mai usor să ai o gandire pozitiva atunci când  mănânci corespunzător, exersezi și te odihnești corespunzător.

Nu încerca să te stresezi pentru a avea o gandire pozitiva, nu încerca să-ți impui acest lucru. Este aproape imposibil să fii pozitiv atunci când corpul este stresat peste limită. Gandirea pozitiva se formeaza in timp, prin eliberare de suferinta si negativitate.

Amintește-ți de lucrurile pentru care ești recunoscător!

Stresul și încercările vieții tind să-și piardă din “consistență”, din putere, atunci când ne putem reaminti constant de lucrurile de care ne putem bucura. Un singur minut într-o zi în care te oprești și pentru doar 60 de secunde apreciezi lucrurile bune, poate face diferența.

gandirea pozitiva munta muntii din loc

În momentul în care ești la pământ sau până peste cap cu nereușite, plin de probleme, închide ochii. Închide ochii și reamintește-ți de lucruri din trecut, lucruri pe care ai fost capabil să le rezolvi.

Acest exercițiu îți va oferi un impuls pentru moral și astfel vei face față situației în care te afli, te ajuta sa dezvolti gandirea pozitiva.

Detașează-te de gândurile negative!

Gândurile tale pot avea o putere fenomenală aspra ta dacă nu le analizezi. Dacă ai observat că ai gânduri negative, detașează-te de ele, observă și nu mai repeta acel gând.

 Pune accent pe activitatea socială!

Atunci când devii mai activ din punct de vedere social, scade bineînțeles starea de singurătate. Înconjoară-te de oameni sănătoși, fericiți și energia lor te va influența într-o manieră pozitivă.

Ajută alte persoane!

Oricine se simte mult mai bine după ce a ajutat pe cineva. Te poți oferi voluntar, poți împărtăși puțin din timpul, banii sau oricare-ar fi resursele tale, cu ceilalti. Cu cât oferi mai multă energie pozitivă în lume, cu atât vei primi înapoi mai multă energie pozitivă. Incearca insa sa-i ajuti pe cei care intr-adevar au nevoie de ajutorul tau, nu pe cei care se plang pentru ca asa sunt obisnuiti. Cei care au nevoie de ajutor te vor gasi, nu trebuie să-i cauţi prea mult, vor veni ei in calea ta!

Oferind ajutor unei persoane la nevoie, îți vei oferi un impuls stării de spirit și vei avea o atitudine mentală pozitivă având în vedere că faci parte dintre persoanele care atâta timp cât au trăit au ajutat. Ideal ar fi sa nu-ti hranesti egoul cu aceasta actiune “a dărui”, ci să o faci pentru ca ai mai mult decat ai nevoie.

Sper ca aceste exercitii să-ţi ofere chiar si cel mai mic impuls in dezvoltarea ta personala. Gandirea pozitiva este un capitol esential in drumul tau evolutiv. Fiecare pas este important, asa ca ai grija pe unde calci!

Si ca sa impartasesc un secret cu tine – gandirea pozitiva iti deschide usi pe care le credeai inchise, te duce pe cai pe care le credeai pierdute, iti deschide orizonturi care pur si simplu nu credeai ca exista. Gandirea pozitiva deschide portile unei lumi pe care multi inca o cred utopica. Trebuie doar sa ai incredere…


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Matei Alexandru

Păreri și impresii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *