Medicamentele ce sunt administrate mamei ajung si la copil. Niciunul dintre medicamente nu ar trebui folosit în mod automat. Pentru anumite afectiuni, însa, medicamentele pot fi folosite cu destul de multa siguranta dupa o analiza atent realizata de catre medic.
Somniferele în timpul travaliului
Somniferele sunt administrate uneori femeilor care au travaliu fals sau care, datorita începerii si opririi travaliului timp de mai multe zile, nu au avut parte de prea mult somn. Oboseala mamei ar putea reprezenta un risc mai mare atât pentru ea, cât si pentru copil decât administrarea unei doze mici de somnifere. Barbituricele cum ar fi Seconal, Nembutal si Luminal sunt frecvent folosite ca sedative.
Analgezicele în timpul travaliului
Marea majoritate a cursurilor pregatitoare pentru nastere ajuta mamele sa poata face fata durerii asociata cu travaliul. Cu toate acestea, dupa cum spunea si un obstetrician, „Exista un motiv pentru care se numeste travaliu si nu prânz!”. Travaliul poate fi dificil, iar analgezicele ar trebui sa fie folosite atunci când alte tehnici încercate esueaza. Aceste medicamente reduc durerile travaliului, dar nu le elimina complet. Analgezicele si tranchilizantele puternice cum ar fi Demerol si Nisentil pot fi folosite din când în când.
Aceste medicamente ajung în sistemul circulator al copilului si au efecte deprimante temporare asupra acestuia. Cu toate acestea, durerea poate afecta progresul travaliului si, de asemenea, poate avea efecte asupra copilului.
Lasă un răspuns