O reţetă foarte simplă, dar impresionantă pentru mic dejun. Mini omleta la cuptor cu mazăre şi ricotta. De obicei atunci când faci o omletă mare, apar dificultăţi când vine momentul să o pui în farfurie. Parcă ţi-e frică să nu se rupă. Această modalitate de a face omleta mai mică, în mai multe porţii, o face mai uşor de gestionat. Asa ca, pui amestecul de omleta in forme de silicon şi le dai la cuptor. Pe lângă faptul că arată foarte bine, nu e nevoie să deschizi cuptorul să învîrţi continutul. Pur şi simplu se coc singure fără prea multă atenţie necesară. E perfect.
Ingredientele din aceste mini omlete joacă un rol diferit atât pentru textură, cât şi pentru gust. Ricotta dă o textură pufoasă, în timp ce parmezanul le conferă un gust mai aparte. Mazărea apare ca un contrast al galbenului ouălor, dar în acelaşi timp oferă şi o aromă specială brânzei şi ouălor.
Dacă le mai şi ornezi la final cu câteva boabe de mazăre şi cu ricotta, cu siguranţă îţi vei impresiona membrii familiei sau chiar şi musafirii.
Mini omleta cu mazăre şi ricotta la cuptor – reţetă
Transformă omleta obişnuită în ceva cu totul special, precum aceste mini versiuni de omleta, amestecate cu mazăre şi ricotta şi coapte la cuptor. Necesită puţin mai mult timp decât clasica omletă, dar nu trebuie să stai lângă ea, să o învârţi, pur şi simplu o scoţi din cuptor când este gata.
6 mini omlete – timp de preparare 10 de minute, timp de coacere 15 minute
Ingrediente pentru omleta:
- 1 cană de mazăre
- 4 ouă
- 4 linguri rase de brânză parmezan
- brânză ricotta 3/4 cană
- sare și piper
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 185 grade C.
- Într-un bol mediu, se amestecă bine ouăle, Parmigiano Reggiano, 1/2 ceașcă de ricotta, 1/2 ceașcă de mazăre, sare și piper. În cazul în care se foloseşte mazăre congelată, atunci, într-o cratiță cu ulei de masline, la foc mediu, se găteşte mazărea aproximativ 8 minute şi se lasă puţin să se răcească înainte de a o amesteca cu celelalte ingrediente.
- Amestecul obţinut se toarnă în 6 forme de silicon pentru mini-tarte.
- Se dau la cuptor şi se lasă timp de 15 minute. Se decorează fiecare mini omleta cu ricotta rămasă și cu mazăre.
- Se presară cu puţin piper şi frunze de pătrunjel.
- Se servesc calde.
Poftă mare şi să ai o dimineaţă frumoasă!
Lasă un răspuns