Edgar Cayce prezicătorul american criticat de oameni de stiinta

Timp de citire estimat: 2 minute


Talentul de prezicător al mediumului Edgar Cayce (1877-1945, Kentucky, Statele Unite) începe să se manifeste foarte repede. La vârsta de 9 ani, după ce tatăl său l-a pălmuit pentru că el nu reuşise să memoreze ortografia unui cuvânt, s-a dus la culcare cu o migrena groaznică. Cu cartea de gramatică sub cap, a avut un somn agitat. A doua zi când s-a trezit, tatăl său l-a ascultat. Edgar nu numai că reţinuse lecţia de gramatică, dar cei din jur şi-au dat seama că el ştia pe de rost conţinutul întregului manual…

Despre mediumul Edgar Cayce

Iată deci legenda de aur, căci, fără să fie analfabet, în stare normală, clarvăzătorul Edgar Cayce nu strălucea printr-o ştiinţă prea mare. Dar în stare de somn hipnotic, el părea să aibă ştiinţa înnăscută.
Edgar Cayce stabilea diagnostice exacte la distanţă şi prescria remedii eficace. Pentru aceasta îi erau suficiente numele şi adresa “pacientului”.

Dar aptitudinile lui nu se limitau la medicină: el se interesa de arheologie şi de istorie. Astfel, a declarat despre Atlantida că nu este un mit. A prezis pentru anul 2000 libertatea în Uniunea Sovietică şi egalitatea rasială în Statele Unite. A elucidat evenimentele care au marcat destinul lui Isus la Nazaret, înainte ca Mesia să-şi înceapă viaţa publică. Şi aceasta, cu multă modestie.

Edgar Cayce

Edgar Cayce îşi datorează celebritatea bolnavilor pe care i-a îngrijit, dar şi propagandiştilor săi şi amatorilor de miraculos, care au forţat un pic adevărul. Acesta este motivul pentru care anumiţi parapsihologi americani sunt atât de critici faţă de Edgar Cayce, cu atât mai mult cu cât el nu a fost niciodată examinat în laborator de vreo comisie competentă. De altfel, celor care s-au aplecat asupra talentului lui de vindecător li se reproşează că nu au făcut suficiente comparaţii între diagnosticele lui şi cele ale medicinei obişnuite.

Citirea lui Edgar Cayce s-a dezvoltat până la ideea reîncarnării. Prima dată în 1923 când i-a citit unui tipograf din Ohio el în timpul somnului hipnotic spune “el a fost înainte un călugăr”. Relatările lui despre reîncarnarea celor citiți i-au ajutat pe mulți spre a înțelege ceva din problema cu care s-au arătat lui Edgar Cayce.

Edgar Cayce revela, de asemenea, viaţa anterioară persoanelor care veneau să-l întrebe. Îi datorăm peste 14246 “citiri de vieţi”, cum spunea el, şi de “citiri profetice”; numărul este cu atât mai important cu cât ele continuă să fie analizate pe calculator de când au fost informatizate în anii ’60.

După ce au fost stenografiate, înregistrate sau microfilmate, multe dintre aceste documente se află acum fie la Biblioteca Congresului, la Washington, fie la fundaţia care se consacră cazului Edgar Cayce, în Virginia Beach, California.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

4 răspunsuri la „Edgar Cayce prezicătorul american criticat de oameni de stiinta”

  1. Intr-adevar o avea un talent…dar Acela era faptul ca era foarte intelligent..nu avea nici o putere…se folosea de oameni care aveau nevoie de cineva sa le dea un pic de speranta…asemenea efectului placebo…felicitari pt articol.

    1. Avatar Cristescu Bogdan
      Cristescu Bogdan

      Pai, doar pentru că oamenii de stiinta nu au reusit sa il studieze in laborator, asta nu inseamna că el a fost un escroc. Marturie sunt inregistrarile cu citirile lui și faptul ca oamenii inca impart cunostintele lasate de el în toata lumea!

  2. Avatar Calinus
    Calinus

    Exista persoane care capata puteri deosebite in timpul somnului. Teoretic exista si cateva explicatii :
    Somnul este o perioada totala de relaxare pentru noi toti, astfel creierul poate deveni in anumite situatii un ,, aeroport’’ pe care pot ,, ateriza ‘’ diverse mesaje, informatii, unele telepatice, altele din alte surse. O explicatie foarte coerenta nu exista, insa aceasta ar fi singura diferenta de stare a organismului.

  3. Avatar articole copii
    articole copii

    Un talent foarte rar. A fost un om intelept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *