In ultimii ani, sunt din ce in ce mai frecvente problemele de fertilitate la femei. Cuplurile tinere in general se confrunta cu aceste probleme de fertilitate datorita stilului de viata deficitar si a factorilor externi. Infertilitatea poate fi o problema pentru oricare dintre parteneri.
Un bun gradinar invata ca solul are nevoie sa fie imbogatit cu azot, fosfor si potasiu. Azontul ajuta la dezvoltarea frunzelor. Fosforul ajuta la formarea florilor, iar potasiul intareste radacinile si tulpina. Lipsa oricaruia din aceste elemente face ca planta sa sufere.
Tot asa se intampla si in cazul in care din alimentatia zilnica a viitoarei mame lipsesc unul sau mai multe minerale de care are nevoie in perioada de sarcina.
Alimentatia in caz de infertilitate
In zilele noastre, modul de alimentatie constituie un factor important pentru a asigura o nastere usoara si refacerea rapida a puterilor mamei. Painea si fainoasele trebuie inlocuite cu mamaliga si in general cu malai sau paine de secara. Laptele formeaza in stomac un cheag, motiv pentru care trebuie inlocuit cu branza, care nu da loc la astfel de transformari. Zaharul trebuie inlocuit cu miere de albine. Hrana zilnica trebuie sa includa salata de legume, de cruditati. Salatele de legume si zarzavaturi furnizeaza minerale de importanta vitala.
In ceea ce priveste mierea de albine, aceasta este nu numai un aliment excelent, ci si un adaos alimentar. Ea impiedica fermentatia in tractul intestinal si se absoarbe repede. Mierea contine elemente importante pentru refacerea sangelui. Avand un usor efect laxativ, previne de asemenea constipatia, iar pentru ca este si un calmant, contribuie la asigurarea unui somn adanc si linistitor.
Natura este foarte generoasa si distribuie din plin aciditate in hrana produsa de pamant. Daca se intampla sa lipseasca fructele de orice fel si frunzele – sursa principala de acizi – deficienta poate fi compensata de o lingurita de otet de mere intr-un pahar cu apa. Pentru probleme de fertilitate si nu numai, se bea dimineata dupa trezire.
Remedii naturale recomandate pentru fertilitate
Am putea spune ca aceste probleme de infertilitate reprezinta una din bolile secolului nostru. Medicina populara socoteste ca boala incepe atunci cand legile fundamentale ale vietii sunt nesocotite. Cu alte cuvinte, medicina populara pune la baza sanatatii sau a starii de boala modul de nutritie al celulelor organismului.
Boala nu vine neprovocata, ca hotul noaptea. Inainte de a putea sa atace, sa se inmulteasca, sa se dezvolte si sa distruga, micro-organismele nocive trebuie sa patrunda in celule. Asadar primul lucru pe care trebuie sa-l facem cand se declara boala (in general), este sa venim in ajutorul celulelor corpului. Una din metode consta in sporirea ratiei de lichide cu reactie acida. Astfel pentru probleme de fertilitate se recomanda sucul de mere, suc de afine sau de struguri. Medicina populara tine seama de faptul ca acidul subtiaza lichidele din corp si le mentine in aceasta stare, in timp ce lichidele alcaline le ingroasa, ingreunand circulatia. O alta metoda consta in activarea inestinelor printr-un laxativ natural si a pielii prin transpiratie.
Tratament natural in probleme de fertilitate
Doctorul D.C. Jarvis ne povesteste in cartea sa Mierea si alte produse naturale despre un alt prieten medic. Acesta din urma i s-a plans ca nu avea copii, desi era casatorit de 7 ani. Atat el si cat sotia lui incepusera sa se resemneze. Desi erau amandoi sanatosi, nu-si puteau explica lipsa copiilor.
Doctorul Jarvis le-a propus sa inlocuiasca produsele si preparatele din grau cu cele din porumb si ovaz, malai copt si paine de secara. In loc de zahar au folosit mierea. In locul citricelor, ca portocale si grapefruituri au folosit mere, struguri si afine. La fiecare masa luau amandoi cate o lingurita de miere si 2 lingurite de otet de mere diluate intr-un pahar cu apa. Aceasta cura de potasiu a fost incununata de succes. Sotia a ramas gravida si la termenul normal a nascut un copil sanatos si robust.
Lasă un răspuns