Reteta de saratele porcusori este una dintre preferatele mele, in mod special datorita formei, dar si gustului. Chiar daca aceasta nu este clasica reteta de saratele cu chimen, care imi plac la nebunie, sa stii ca poti sa adaugi si cateva seminte de chimen in reteta de mai jos. Daca nu iti place chimenul, poti sa folosesti mac, susan, sau pur si simplu sa le faci precum le-am preparat eu.
Ingrediente pentru reteta saratele porcusori:
- 300 g faina
- 125 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1/2 plic drojdie uscata
- sare dupa gust
Cum se prepara aceste saratele porcusori?
Din toate ingredientele se face un aluat (drojdia se dizolva in putin lapte incalzit, se toarna peste faina, se incepe framantatul, se adauga treptat laptele si la final uleiul). Se framanta aluatul pana nu mai este lipicios si se lasa la crescut.
Se intinde o foaie de jumatate de cm grosime si se decupeaza cercuri cu forma sau chiar cu paharul. Din restul de material se taie triunghiuri mici din care se fac urechile, iar din bilute mici de aluat se preseaza boticul.
Pentru ochi eu am folosit cubulete de cascaval, dar se pot pune orice alte alimente, poate chiar contrastante ca si culoare. De exemplu pentru nas si ochi puteti folosi morcov, ardei sau gogosari, bucati de masline, broccoli sau, de ce nu, bucatele mici de fructe – mere, pere, banane, afine, iar ca si nas poti sa pui cirese sau visine.
Se coc la foc mediu pana cresc putin si capata culoare aurie.
Aceste saratele sunt preferatele copiilor, cred ca nici nu e nevoie sa-ti mai spun si de ce, doar stii ca lor le plac formele amuzante cu care s-ar putea juca sau chiar comunica in joaca lor. Ar fi interesant chiar sa te ajute sa le prepari, asa vor fi si mai multumiti cand le vor manca, stiind ca si ei au participat. Copiilor le place sa gateasca, sa te ajute, daca le dai voie.
Pofta mare va dorim si aveti grija sa nu exagerati! Sunt prea bune!
Lasă un răspuns