În afară de aspectul estetic – culoarea, forma, proporţia obiectelor, mobilarea apartamentului sau casei este foarte importantă din punct de vedere igienic. Cu cât avem mai puţine bibelouri, tabouri şi carpete, cu atât mai bine, pentru că acestea se pot umple de praf sau mucegai.
Foarte sănătos este să decorăm casa cu flori naturale care să ne împrospăteze aerul. Este recomandat ca mobila din bucătărie, dormitor, baie şi toaletă să fie cât mai plană, de culoare deschisă şi uşor de spălat.
Casa necesită o curăţenie generală la cel mult 3 luni. Este important de ştiut că simpla înlăturare a murdăriei vizibile nu înseamnă moartea microbilor, acestea obţinându-se numai prin dezinfecţie. În cazul în care nu faceţi apel la o firma de curatenie , este important să ştiţi – curăţenia se începe întotdeauna de sus în jos. Atenţie! Profesionalismul la o firma de curatenie este dat nu doar de rezultatul final ci şi de activitatea de curăţenie.
Perdelele se pun la muiat cu detergent dar şi cu dezinfectant. După aceasta se curăţa praful şi paianjenii, lămpile, tablourile. Podeaua se aspiră şi se şterge cu apă şi soluţii speciale. Mobila se şterge de praf şi cu soluţii dezinfectante care nu atacă lemnul. Carpetele se aspiră în afara casei şi nu se pun perdelele decât după ce s-au curăţat ferestrele, tocurile şi uşile.
Sfaturi pentru igiena casei – zilnic se curăţă podeaua de la baie şi bucătarie – după fiecare folosire se spală cada, duşul, chiuveta – perdeaua de la duş se dezinfectează periodic – pentru spălarea podelelor se foloseşte o găleata special destinată, dotată cu spălător cu coadă şi accesorii de stors, evitând astfel contactul direct al mâinilor cu apa din galeată – gunoiul se aruncă zilnic – praful de pe mobilă se şterge zilnic – containerele sau coşurile de gunoi se dezinfectează periodic. (“Cartea igienei”)
Lasă un răspuns