citate despre rabdare și 7 teorii din ultimii 500 de ani

Timp de citire estimat: 7 minute


ai rabdare

Rabdarea este cheia Paradisului! Una dintre calităţile cele mai importante pe care o persoană le poate avea, în cazul în care el / ea vrea să crească, să evolueze, este rabdarea. Cu rabdare şi perseverenţă poţi depăşi aproape orice.

Dar de ce este atat de greu să ai rabdare? Cum îţi poţi îmbunătăţi nivelul răbdare? Şi cum poate rabdarea să te ajute practic in viata?

“Dumnezeu, de multe ori inzestreaza pe cineva cu geniu, dar fara rabdare, iar pe altul cu rabdare, dar lasandu-l lipsit de geniu. Realizarile relative ale celor doi sunt de multe ori surprinzatoare.”

Walter C. Klein

“Răbdarea este însoţitoarea înţelepciunii..”

Sf. Augustin

“Dacă am făcut descoperiri valoroase în viaţă, aceasta se datorează mai mult răbdării şi atenţiei decât oricărui alt talent.”

Isaac Newton

Urmeaza să îţi prezint şapte gânduri, idei, teorii atemporale care îţi pot da câteva răspunsuri la astfel de întrebări.

1. Programarea socială îţi poate sta in cale!

Paul Sweeney

“Cum poate o societate care trăieste cu cartofi piure instant, mixuri pentru prăjituri ambalate, mese congelate şi aparatele de fotografiat instant să-şi înveţe tineretul ce este răbdarea?”

Totul se mişcă rapid în societatea de astăzi. Gratificarea instantanee apare ca o setare implicită în multe minţi.

Nu spun asta ca o contră împotriva societăţii de astăzi, ci spun asta doar ca o incercare partiala de a explica de ce răbdarea este atat de greu de înţeles şi de folosit in avantajul tau.

Programarea socială nu acordă prea multă atenţie la rabdare. Se doreste ca tu să vrei să faci mai mult chiar acum, în acest moment. După câţiva ani vei dori sa ai mai multe lucruri, fix in acel moment. Şi gândul unei întârziate gratificări ar putea sa para putin cam … ciudat, deci, unde e rabdarea?

2. Cu rabdare vei obtine ceea ce vrei

Benjamin Franklin

“Cel care poate avea rabdare, poate avea ce isi doreste.”

Acest tip de gandire nu este foarte popular. Oamenii nu prea au incredere in ei insisi ca sa poata sa auda asa ceva, pur si simplu nu sunt pregatiti pentru o astfel de gandire.

Totusi, asta este ceea ce fiecare persoană de succes a experimentat. Şi aşa oamenii de succes au ajuns departe. Au pus in practica aceasta teorie zi de zi si au avut rabdare pana au ajuns unde si-au dorit.

De multe ori, din exterior pare ca au talent sau ca au un noroc chior atunci cand se afla pe culmile succesului. Uneori asa si este. Dar oamenii nu pot vedea toţi anii de muncă grea, care stau in spatele succesului. Sau nu vor să-l vadă şi în schimb raţionalizează că au parte de un “talent imens” sau de “noroc”. În acest fel, ei nu trebuie să se gândească la faptul că ei au, de asemenea, opţiunea de a pune în tot ceea ce fac, munca.

3. Nu renunţa! Mergi mai departe!

Soren Kierkegaard

“Rabdarea este necesară si nu poţi culege imediat unde ai semănat.”

Albert Einstein

“Nu e vorba de cât de deştept sunt eu, ci de faptul că am mai multă răbdare în rezolvarea problemelor.”

Din moment ce societatea ne spune să căutăm soluţii rapide, este uşor să facem greşeala si să renunţăm foarte repede, după ce nu am reuşit de câteva ori. Asta e un lucru “normal” pentru cei mai multi, să renunţe. Dar ce s-ar întâmpla dacă alegi sa continui drumul după fiecare eşec şi să înveţi cum functionează pe parcurs?

Cred că oamenii fac adesea greseala de a renunta prea devreme. Mintea, probabil, are un interval de timp rezonabil pentru succes. Acest timp ar putea însă să nu corespundă la intervalul de timp real.

Ia o pauză înainte de a acţiona. Învăţă de la oameni care au trecut printr-o experienţă asemănătoare. Vorbeşte cu ei. Citeşte ceea ce au avut de spus în cărţi sau online. Acest lucru nu îţi va conferi un plan complet, ci doar o perspectivă mai clară a ceea ce este necesar pentru a obţine ceea ce vrei.

Asta nu înseamna ca nu trebuie sa renunti niciodata, ci că poate fi de ajutor să continui pe calea iniţiala pentru un timp mai lung.

Mai mult de atît, nu ar trebui să faci acelaşi lucru de fiecare dată, exact în acelaşi mod. Este mai bine să faci un lucru şi astfel să câştigi experienţă. Învaţă fiecare lecţie pe care viaţa încearcă să ţi-o predea, ajustează mai apoi detaliile şi acţionează din nou dacă este cazul, cu încredere.

4. Răbdarea îţi oferă un avantaj

Thomas Jefferson

“Nimic nu-l avantajează mai mult pe un om în faţa altuia, decât a rămâne întotdeauna calm şi netulburat în orice circumstanţă.”

În timp ce alte persoane îşi ies mereu din fire, fii calm şi stăpân pe tine. În timp ce alte persoane renunţă după ce au încercat de câteva ori, tu mergi mai departe. În timp ce alte persoane cauta următoarea soluţie rapidă la problemele lor, tu rămâi calm, pe drumul tău. Urmează-ţi visul!

5. Răbdarea este o formă de protecție

Leonardo Da Vinci

“Răbdarea serveşte ca protecţie împotriva nedreptăţilor precum hainele împotriva frigului. Pentru că, dacă vei pune pe tine mai multe haine pe măsură ce frigul se măreşte, acesta nu va avea puterea să te rănească. În acelaşi mod, tu trebuie să creşti în răbdare când te întâlneşti cu nedreptăţi mari, şi atunci ele, nu vor mai avea puterea să îţi tortureze mintea. “

Acesta este un punct de vedere extraordinar. Cu răbdare, greşelile sau eşecurile nu vor avea un impact ca şi cum ar fi sfârşitul lumii. Astfel, eşecurile nu mai au un impact emoţional puternic asupra ta încât să te facă să renunţi. Ştii că dacă îţi păstrezi calmul şi ajustezi modul in care faci lucrurile, atunci viata ta se va îmbunătăţi.

6. Construieşte-o!

Eknath Easwaran

“Rabdarea nu poate fi achizitionata peste noapte. Este la fel cum iti construiesti un muschi. Trebuie sa lucrezi zi de zi pentru asta.”

Helen Keller

“Nu am invata sa fim curajosi sau rabdatori daca ar exista numai bucurie în lume.”

Cu cât poţi să rămâi calm mai mult timp, cu atat acest lucru devine mai usor . Este un “muschi” pe care îl vei construi în luni, chiar ani.

După cum spune Keller, viaţa te poate învăţa să devii mai calm, mai răbdător. În timpul perioadelor mai dificile ale vieţii, uneori nu avem altă soluţie decât aceea de a ne păstra calmul şi de a merge mai departe. Acestea sunt vremurile care vor consolida cel mai bine răbdarea.

Când suntem tineri, multe lucruri le obţinem foarte uşor de la părinţii noştri sau de la alţi adulţi. În timp ce devenim adulţi, aflăm că oamenii din jur nu ne mai oferă tot ceea ce ne dorim. Dacă vrem să avem lucrurile pe care ni le dorim cu adevărat, avem de multe ori de învăţat că trebuie să avem multă răbdare, ca într-un final să le obţinem (din nefericire, unele dintre ele nu mai au nici o valoare aunci când în final le obţinem, pentru că nu sunt importante şi doar mintea le doreşte, un bun exemplu este luxul din viaţa noastra).

7. Învață să fii răbdător cu tine însuţi

Sf. Francisc de Sales

“Trebuie sa ai rabdare cu toate lucrurile, dar in primul rand cu tine. Nu-ţi pierde curajul considerându-ţi propriile imperfectiuni, ci începe imediat să le remediezi – în fiecare zi începe această sarcina din nou.”

Acesta este un lucru foarte important de păstrat în minte atunci când vine vorba de dezvoltarea personală şi de viaţă, şi asta pentru că lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului. Fii inteligent şi răbdător cu tine însuţi. Evită să te pedepseşti sau să te învinovăţeşti de felul în care se întâmplă lucrurile în viaţa ta. Pur şi simplu ia aminte la ceea ce faci şi astfel vei putea avea o nouă perspectivă. Acceptă că aşa trebuie să se întâmple şi că totul e spre binele tău.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „citate despre rabdare și 7 teorii din ultimii 500 de ani”

  1. Avatar Adriana
    Adriana

    Perfect adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *