Apa de aur şi apa de argint coloidal – 10 proprietati si beneficii


Print Friendly, PDF & Email
apa de aur si argint facute acasa

Din timpurile de demult apuse, alchimiştii foloseau apa de aur pentru a trata diferite boli, doar că ei foloseau alte metode pentru a o obține. Dacă ne amintim bine, și Cleopatra folosea foarte mult aurul pentru a se menține tânără. Din ce m-am documentat, folosea tratamente pe bază de aur – cea mai celebră este masca de față cu aur de 24 de karate.

Aurul natural pur  de 24K patrunde in piele și mentine productia de colagen si elastina ce ajută la îmbunătățirea stării pielii.  Această mască luxuriantă reduce ridurile, petele de la soare, inflamarea pielii și oferă luminozitate și strălucire. Tratamentul este complet în condiții de siguranță și relaxare. Datorită avantajelor acestui tip de tratament cu aur, sunt tot mai multe femei care o încearcă în centrele de medicina estetica din întreaga lume. Efectul terapeutic al acestui tratament facial permite reducerea inflamației, normalizarea glandelor sebacee și protecție suplimentară împotriva efectelor nocive ale mediului.

Se spune că la noi în Munţii Rodnei a fost descoperit un izvor de apă ce conţine particule de aur coloidal, partea proastă este că în loc ca această apă să fie pentru toată lumea, aşa cum ne este oferită, a început să fie îmbuteliată şi comercializată. Natura oferă la toţi în mod egal, omul este cel care crede că numai el a primit, numai el este cel privilegiat şi pune stăpânire pe tot ce găseşte.

Apa de argint coloidal – Proprietăți și beneficii

Apa de argint coloidal este o soluție în care particulele fine de argint sunt suspendate în apă purificată. Această formă de argint este cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și antiseptice. Iată câteva dintre proprietățile și beneficiile asociate cu apa de argint coloidal:

 1. Proprietăți antimicrobiene: Argintul coloidal are capacitatea de a inhiba creșterea și proliferarea microorganismelor, inclusiv bacterii, virusuri și fungi. Aceasta se datorează acțiunii argintului asupra structurii și funcției celulelor microorganismelor, ceea ce duce la distrugerea lor sau la oprirea înmulțirii.
 2. Vindecarea rănilor: Apa de argint coloidal poate fi utilizată extern pentru a trata rănile și arsurile minore. Proprietățile antimicrobiene ale argintului pot ajuta la prevenirea infecțiilor și la accelerarea procesului de vindecare.
 3. Susținerea sistemului imunitar: Consumul de apă de argint coloidal poate sprijini sistemul imunitar prin combaterea microorganismelor patogene și a infecțiilor. Se crede că argintul coloidal poate stimula producția de celule imunitare și poate ajuta la menținerea echilibrului microbiomului intestinal.
 4. Igienă orală: Apa de argint coloidal poate fi utilizată ca gargară sau clătire bucală pentru a combate bacteriile din cavitatea orală și pentru a promova igiena orală. Poate ajuta la prevenirea afecțiunilor gingivale, a gingivitei și a altor probleme dentare.
 5. Purificarea apei: Argintul coloidal are capacitatea de a distruge bacteriile și alte microorganisme din apă. Astfel, apa de argint coloidal poate fi utilizată pentru purificarea apei potabile, în special în situații de camping sau în zone în care apa potabilă nu este disponibilă.
 6. Reducerea inflamației: Se crede că apa de argint coloidal are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea inflamației în diverse părți ale corpului. Aceasta poate fi benefică în tratamentul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi artrita sau gută.
 7. Combaterea acneei și a problemelor pielii: Proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale argintului coloidal pot fi benefice în tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii. Aplicarea locală a apei de argint coloidal poate ajuta la combaterea bacteriilor responsabile de apariția acneei și la reducerea inflamației asociate.
 8. Prevenirea infecțiilor respiratorii: Consumul de apă de argint coloidal sau utilizarea acesteia în inhalarea aburilor poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii, cum ar fi răcelile sau sinuzitele. Argintul coloidal poate avea efecte antimicrobiene asupra agenților patogeni respiratori și poate sprijini sănătatea sistemului respirator.
 9. Susținerea sănătății ochilor: Apa de argint coloidal poate fi utilizată extern pentru a trata infecțiile oculare minore și iritațiile. Proprietățile antimicrobiene ale argintului pot ajuta la combaterea bacteriilor sau a altor microorganisme responsabile de afecțiunile oculare și pot promova vindecarea.
 10. Îmbunătățirea sănătății intestinale: Se crede că apa de argint coloidal poate ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale și poate contribui la prevenirea creșterii excesive a bacteriilor nocive. Aceasta poate fi benefică în gestionarea problemelor digestive și în îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv.

Este important de menționat că utilizarea apei de argint coloidal trebuie să fie însoțită de precauții și de respectarea instrucțiunilor specifice produsului. Este recomandat să consulți un specialist înainte de a utiliza apa de argint coloidal în mod regulat sau pentru a trata afecțiuni specifice.

Apa de aur – Proprietăți și beneficii

Apa de aur este o formă de apă care conține particule foarte mici de aur coloidal. Acest tip de apă a fost folosit de secole în medicina tradițională și în diverse practici alternative pentru a promova sănătatea și a obține beneficii terapeutice. Deși cercetările asupra efectelor și eficacității apei de aur sunt încă în desfășurare, iată câteva proprietăți și beneficii asociate cu aceasta:

 1. Efect antioxidant: Aurul coloidal prezintă proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora celulele și pot contribui la procesul de îmbătrânire și la apariția bolilor cronice. Prin urmare, apa de aur poate avea un efect de protecție împotriva stresului oxidativ și a daunelor celulare.
 2. Susținerea sistemului imunitar: Se crede că apa de aur poate sprijini sistemul imunitar și poate ajuta la creșterea capacității organismului de a lupta împotriva infecțiilor și bolilor. Prin promovarea echilibrului și funcționarea optimă a sistemului imunitar, apa de aur poate contribui la menținerea sănătății generale.
 3. Efect antiinflamator: Proprietățile antiinflamatorii ale apei de aur pot fi benefice în gestionarea inflamațiilor din organism. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamației cronice și poate ameliora simptomele asociate cu afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita, gută sau afecțiunile autoimune.
 4. Echilibrarea emoțiilor și a stresului: Unul dintre beneficiile atribuite apei de aur este capacitatea sa de a echilibra emoțiile și de a reduce stresul și anxietatea. Se crede că aceasta poate avea un efect calmant și relaxant asupra sistemului nervos, contribuind astfel la starea generală de bine și la echilibrul mental și emoțional.
 5. Stimularea energiei și vitalității: Apa de aur poate fi asociată cu o creștere a nivelului de energie și vitalitate. Se spune că aceasta poate susține fluxul de energie în corp și poate îmbunătăți capacitatea de concentrare și performanța mentală.

Cum se prepară apa de argint şi apa de aur acasa?

Iată cum poţi să-ţi prepari apa de aur sau apa de argint acasa – ambele fiind cunoscute pentru proprietăţile lor terapeutice:

Prepararea apei de argint coloidal și apei de aur coloidale acasă necesită unele echipamente și cunoștințe specifice. Este important să înțelegeți că aceste proceduri implică manipularea de substanțe chimice și poate fi necesar să consultați un specialist sau să urmați instrucțiuni detaliate pentru a obține rezultate sigure și eficiente. Mai jos vă voi oferi o descriere generală a procesului de preparare a acestor ape coloidale acasă:

Apa de argint coloidal:

Materiale necesare:

 • Aparat de electroliză, electrozi de argint pur, apă distilată sau deionizată.
 • Curățați bine electrozii de argint pur înainte de utilizare.
 • Asamblați aparatul de electroliză conform instrucțiunilor producătorului.
 • Umpleți rezervorul aparatului de electroliză cu apă distilată sau deionizată.
 • Introduceți electrozii de argint pur în rezervor, asigurându-vă că electrozii nu se ating.
 • Conectați aparatul de electroliză la o sursă de alimentare și setați tensiunea și timpul de electroliză conform instrucțiunilor producătorului.
 • Începeți procesul de electroliză, care va genera particule de argint în apă, formând astfel apa de argint coloidal.
 • După finalizarea procesului, opriți aparatul și filtrați apa de argint coloidal pentru a elimina particulele mari sau impuritățile.
 • Stocați apa de argint coloidal în recipiente opace și sigilate pentru a preveni expunerea la lumină și contaminarea.

Apa de aur coloidal

Prepararea apei de aur coloidal acasă este un proces complex și necesită echipamente specializate și cunoștințe avansate. În mod obișnuit, nu se recomandă prepararea apei de aur coloidal la domiciliu, deoarece este dificil de obținut un produs de calitate și siguranță adecvată. Cu toate acestea, dacă doriți să aflați despre procesul general de preparare a apei de aur coloidal, iată o descriere și materiale necesare:

 • Foițe de aur de înaltă puritate (24K).
 • Apă distilată sau deionizată.
 • Sursă de curent electric de joasă tensiune.
 • Electrozi din aur pur sau argint pur.
 • Vas de sticlă sau de plastic transparent.
 • Curățați bine electrozii din aur pur înainte de utilizare pentru a elimina orice impurități sau contaminanți.
 • Umpleți vasul cu apă distilată sau deionizată. Asigurați-vă că vasul este curat și nu conține reziduuri sau impurități.
 • Plasați folia de aur în vasul cu apă. Asigurați-vă că folia de aur este complet acoperită de apă.
 • Conectați electrozii din aur pur la sursa de curent electric de joasă tensiune.
 • Plasați electrozii în apă, asigurându-vă că nu se ating unul de celălalt și de folia de aur.
 • Porniți sursa de curent electric și setați-o la o tensiune corespunzătoare și la un timp de funcționare specific, în funcție de instrucțiunile echipamentului folosit.
 • Pe măsură ce curentul electric trece prin electrozi, vor avea loc reacții chimice care vor produce particule de aur coloidal în apă.
 • După finalizarea procesului, opriți sursa de curent electric și îndepărtați electrozii din apă.
 • Filtrați apa de aur coloidal obținută pentru a elimina particulele mari sau impuritățile. Utilizați o sită fină sau un filtru specializat pentru acest scop.
 • Stocați apa de aur coloidal în recipiente opace și sigilate pentru a preveni expunerea la lumină și contaminarea.

Rețineți că acest proces este doar o descriere generală și că prepararea apei de aur coloidal acasă poate fi dificilă și presupune riscuri. Este important să aveți în vedere că apa de aur coloidal obținută în mod casnic poate varia în calitate și siguranță și nu poate fi echivalentă cu produsele comerciale. Înainte de a încerca să preparați apa de aur coloidal acasa, este recomandat să căutați informații detaliate și să consultați specialiști în domeniu.

apa de aur

Apa de aur întăreşte stabilitatea mentală şi ameliorează calităţile inimii, mai mult, produce o senzaţie de căldură pe piele. Se consumă apa de aur cu precauţie, nu ca şi apa pe care o bem zilnic.

Apa de argint are proprietăţi calmante şi este foarte cunoscută ca fiind un antibiotic foarte puternic, ce întăreşte sistemul imunitar şi ne păzeşte de foarte multe boli.

Daca doresti, poti sa-ti achizitionezi kituri speciale pentru a obtine acasa apa de aur si apa de argint coloidal.

Apa de aur și apa de argint – contraindicații și precauții

Este important să aveți în vedere că utilizarea apei de aur ca remediu sau supliment trebuie să fie făcută cu prudență și să fiți conștient de posibilele riscuri și efecte adverse asociate. Printre precauții și contraindicații care pot fi asociate cu apa de aur se numără:

 1. Reacții alergice: Unele persoane pot prezenta reacții alergice la aur sau la alte substanțe conținute în apa de aur. Aceste reacții pot include iritații ale pielii, erupții cutanate, mâncărimi sau umflături. Dacă observați astfel de simptome, este important să întrerupeți utilizarea și să consultați un specialist.
 2. Interacțiuni cu alte medicamente sau afecțiuni: Dacă urmați un tratament medicamentos sau aveți anumite afecțiuni de sănătate, este recomandat să discutați cu medicul înainte de a utiliza apa de aur. Unele substanțe din apa de aur pot interacționa cu anumite medicamente sau pot avea efecte nedorite asupra anumitor afecțiuni.
 3. Efecte secundare și supradozaj: Utilizarea excesivă sau prelungită a apei de aur poate duce la acumularea de aur în organism, ceea ce poate provoca reacții adverse. De asemenea, supradozajul de aur poate fi toxic și poate afecta funcția hepatică sau renală.

Este întotdeauna recomandat să consultați un specialist înainte de a utiliza apa de aur și să respectați dozele și indicațiile recomandate. De asemenea, este important să alegeți produse de calitate, provenite de la surse de încredere, pentru a minimiza riscul contaminării sau a utilizării de produse de calitate slabă.

Utilizarea apei de argint coloidal trebuie făcută cu prudență și este important să aveți în vedere următoarele precauții:

 1. Consultați un specialist: Înainte de a începe utilizarea apei de argint coloidal, este recomandat să discutați cu medicul sau cu un specialist în domeniul sănătății. Ei pot oferi informații și sfaturi personalizate în funcție de starea de sănătate, medicamentele utilizate și alte condiții individuale.
 2. Calitatea produsului: Asigurați-vă că achiziționați apa de argint coloidal de la surse de încredere și care respectă standardele de calitate. Alegerea unui produs de calitate și de încredere este esențială pentru a minimiza riscul contaminării și a utiliza un produs eficient și sigur.
 3. Respectați dozele recomandate: Urmați instrucțiunile de utilizare și dozele recomandate de producător. Nu depășiți doza recomandată și evitați utilizarea excesivă sau prelungită a apei de argint coloidal.
 4. Supravegheați reacțiile adverse: Fiți atenți la orice reacții adverse sau simptome neobișnuite care pot apărea după utilizarea apei de argint coloidal. Acestea pot include reacții alergice, iritații ale pielii, probleme gastrointestinale sau alte efecte nedorite. În cazul apariției unor astfel de simptome, întrerupeți utilizarea și consultați un specialist.
 5. Interacțiuni cu medicamentele: Dacă luați alte medicamente, este important să discutați cu medicul înainte de a utiliza apa de argint coloidal. Anumite substanțe din apa de argint coloidal pot interacționa cu anumite medicamente, afectându-le eficacitatea sau potențialul de acțiune.
 6. Evitați utilizarea la copii și femei însărcinate sau care alăptează: Există puține informații despre siguranța utilizării apei de argint coloidal în cazul copiilor și femeilor însărcinate sau care alăptează. Prudența este recomandată în aceste cazuri, iar consultarea unui specialist este esențială.

Este important să rețineți că apa de argint coloidal nu este un substitut pentru tratamentele medicale și nu trebuie utilizată în locul acestora. Este întotdeauna recomandat să discutați cu un specialist înainte de a începe orice nou tratament sau supliment.

Rețineți că informațiile prezentate aici au scop informativ și nu înlocuiesc sfatul și consultația unui specialist în domeniul medical.

Print Friendly, PDF & Email

Etichete: #Alchimie, #Natura, #Natural, #Pentru femei, #Tratamente naturiste

17 comentarii la „Apa de aur şi apa de argint coloidal – 10 proprietati si beneficii”

 1. Buna seara as avea si eu nevoie de aceasta apa prt baiatul meu care are polipoza nazala cu pui si as vrea sa incerce u aceasta apanr meu de telef este 0764475085 RICA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *