Baile de aburi – pregătire pentru mastile de frumusete

Baile de aburi sunt o practică ce se numără printre cele mai vechi metode de purificare şi curăţare în profunzime a pielii feţei, dar nu numai! Umiditatea, cât şi căldura, duc la înmuierea straturilor cutanate superficiale. Acestea se exfoliază destul de uşor dupa o baie de aburi. E vorba despre toată pielea moartă ce trebuie îndepărtată de pe faţă pentru a oferi pielii posibilitatea de generare şi să poată respira cu uşurinţă.

Baile de aburi si beneficiile lor

Circulaţia sanguină a pielii este stimulată prin acest procedeu. Porii se deschid, favorizând în acest mod drenarea toxinelor şi impurităţilor, eliminate mai apoi prin transpiraţie. Rezultatul unei bai de aburi este un ten perfect, purificat până în profunzimea porilor. O astfel de baie ofera o stare de bine şi o stimă de sine mai ridicată.

Baile de aburi sunt o pregătire ideală pentru a aplica o masca de frumusete. Ajuta la dilatarea porilor, permiţând astfel o mai bună asimilare a agenţilor activi de către piele. Prin baie de aburi efectul aplicării măştii de frumuseţe este intensificat.

Cum se procedează cu baile de aburi ca pregatire pentru masca de frumusete?

Pentru a prepara o baie de aburi, clocotiţi apă într-un vas, adăugaţi un amestec de plante medicinale dorite şi lăsaţi să se infuzeze acoperit timp de două – trei minute. Apoi veţi putea îmbogăţi decoctul respectiv cu câteva picături de ulei esenţial dacă aveţi în dulăpiorul cu surprize.

baile de aburi pregatire pentru masca de frumusete

Vă aplecaţi confortabil asupra vasului la o distanţă între faţă şi suprafaţa lichidului cald ce nu trebuie să depăşească 30-40 cm. Pentru ca aburii să nu se împrăştie pe lângă faţă, este indicat să vă acoperiţi capul cu un prosop mare care să cuprindă şi vasul. O baie de aburi are o durată medie de 3-5 minute. Nu este indicat să depăşească 10 minute. Dacă doriţi să vă protejaţi ochii în timpul acestei proceduri, o puteţi face cu ajutorul unei mănuşi de toaletă, de exemplu.

Imediat după baile de aburi se recomandă sa aplicati o masca de frumusete. Aceasta trebuie să fie potrivită tipului de ten. Dacă decoctul folosit pentru baia de aburi conține si uleiuri esenţiale, atunci îl puteţi folosi pentru a îndepărta masca de frumusete de pe ten.

În mod special, baile de aburi sunt benefice pentru pielea grasă şi impură. Dacă aveţi însă un ten uscat sau sensibil, trebuie să aşteptaţi cel puţin 3 săptămâni pentru a repeta procedura.

Dacă aveţi un ten sensibil, aţi putea înlocui baile de aburi cu comprese cu infuzie de plante medicinale.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!