Bicarbonatul de sodiu – beneficii, proprietati si utilizari

Timp de citire estimat: 10 minute


bicarbonatul de sodiu - proprietati si beneficii pentru sanatate, tratament pentru ten, cosuri, acnee

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic cu formula NaHCO3. Este folosit de obicei pentru problemele cauzate de aciditatea stomacului, pentru a corecta acidoza in tulburari renale, pentru a alcaliniza urina in timpul infectiilor vezicii urinare si pentru a minimaliza cristalizarea acidului uric in timpul tratamentului pentru guta.

Bicarbonatul de sodiu se da pe baza de prescriptie atunci cand se recomanda folosirea lui prin injectare pentru a trata acidoza metabolica si unele intoxicatii cu droguri. Bicarbonatul de sodiu este disponibil si fara prescriptie medicala, plus ca este un element prezent in cele mai multe bucatarii. Este folosit pentru tratamentul pe termen scurt a unor afectiuni, tratand de la febra pana la durerile moderate.

Bicarbonatul de sodiu creste pH-ul. PH-ul corpului nostru este foarte important deoarece controleaza viteza reactiilor biochimice. El face acest lucru prin controlul vitezei activitatii enzimatice, precum si a vitezei cu care se misca electricitatea prin corp. Cu cat mai mare (mai alcalin) este pH-ul unei solutii, a unei substante, cu atat aceasta detine o rezistenta electrica mai mare. Prin urmare, energia electrica se deplaseaza mai lent cu un pH mai mare. Daca spunem ca ceva are un pH acid, atunci spunem ca este cald si rapid. PH-ul alcalin pe de alta parte, din punct de vedere biochimic, este lent si racoros.

Ca si clorura de magneziu sau sulfatii, care sunt excelente medicamente de urgenta, tot asa si bicarbonatul de sodiu este un medicament nutritiv.

Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi metale grele, dioxine si furani.

Deoarece bicarbonatul de sodiu este cunoscut de mult timp si folosit la scara larga, are mai multe denumiri. Este solubil in apa. De cele mai multe ori se gaseste ca o pulbere fina. Are un gust usor alcalin. Este o componenta a natronului mineral si se gaseste dizolvat in multe izvoare minerale. De asemenea este produs si in mod artificial, bicarbonatul de sodiu fiind utilizat in bucatarie.

Bicarbonatul de sodiu este frecvent utilizat pentru a creste pH-ul si alcalinitatea totala a apei. Poate fi adaugat ca o solutie simpla pentru a restabili echilibrul pH-ului apei care are un nivel ridicat de clor. Este uneori folosit in fosele septice pentru a controla pH-ul si bacteriile.

Bicarbonatul in tratamentul intern – Beneficii pentru sanatate

Bicarbonatul de sodiu este indicat in diaree severa, care este adesea insotita de o pierdere semnificativa de bicarbonat. Tratamentul cu bicarbonat este necesar in orice forma de acidoza metabolica, unde o crestere rapida a continutului total de Co2 in plasma este cruciala (ex. : in intrerupere cardiaca, insuficienta circulatorie datorata socului sau deshidratarii severe, in caz de acidoza lactica primara sau acidoza diabetica severa).

Bicarbonatul de sodiu este o substanță antifungică care este foarte difuză și, prin urmare, foarte eficientă.

Apa bogata in bicarbonat de sodiu, in combinatie cu o dieta saraca in sare poate avea efect benefic asupra hemostaziei calciului.

Este folosit ca antiacid pentru a trata indigestia acida si arsurile la stomac.

Bicarbonatul de sodiu si cancerul

Cei mai multi vor fi surprinsi sa afle ca exista un medic oncolog in Roma, Italia, Dr Tullio Simoncini, care distruge celulele canceroase cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acesta este sigur, eficient si foarte ieftin.

Este o substanta chimica irezistibila care loveste celulele canceroase cu un val de alcalinitate, care permite mai mult oxigen in celulele canceroase, mai mult decat acestea pot tolera. Celulele canceroase nu pot supravietui in prezenta unor niveluri ridicate de oxigen. Bicarbonatul de sodiu este, pentru toate intentiile si scopurile, un ucigas instant al tumorilor. Tratamentul complet dureaza doar cateva zile, la fel ca si tratamentul care radiaza celulele canceroase.

Comparand tesutul de cancer cu un tesut sanatos, arata ca tesutul tumoral are o concentratie mult mai mare de substante chimice toxice, pesticide, etc. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acizii prezenti in gaze (in special acidul clorhidric, dioxidul de sulf, acidul fluorhidric) pentru a forma saruri de sodiu (clorura de sodiu, sulfat de sodiu, fluorura de sodiu, carbonat de sodiu) care sunt cunoscute ca si chimicale reziduale ale sodiului.

Terapia cu bicarbonat de sodiu

Terapia cu bicarbonat de sodiu este inofensivă, rapidă și eficientă, deoarece este extrem de difuzabilă. O terapie cu bicarbonat pentru cancer ar trebui să fie stabilită cu doze puternice, în mod continuu, și cu cicluri fără pauză, într-o terapie fără întrerupere timp de cel puțin 7-8 zile. În general, limita maximă a dozei care poate fi administrată într-o sesiune (7-8 zile) gravitează în jurul a 500 g de bicarbonat de sodiu la o soluție de 5%, cu posibilitatea de a crește sau a reduce doza cu 20% în funcție de masa corporală a persoanei in cauza.

Apa cu bicarbonat de sodiu bauta dimineata pe stomacul gol are rol de curatare a reziduurilor, de echilibrare a ph-ului.

Bicarbonatul de sodiu in tratamentul extern

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit extern. Se prepara o alifie din bicarbonat cu otet. Amelioreaza arsurile, durerile intepaturilor de insecte (in special cele de albine), arsurile solare, etc. De asemenea este folosit pentru exfolierea pielii (gomaj), procedeu indicat inainte de aplicarea unei masti cosmetice.

Amestecat cu apa intr-o solutie de 10%, bicarbonatul de sodiu poate inmuia ceara din urechi pentru a o elimina.

Este frecvent utilizat pentru a creste pH-ul și alcalinitatea totală a apei pentru piscine și spa-uri. Bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat ca o soluție simplă pentru restabilirea echilibrului pH-ului apei care are un nivel ridicat de clor. Este uneori folosit în fosele septice pentru a controla pH-ul și bacteriile. Bicarbonatul de sodiu se poate adauga cu succes in bai de sezut sau in baile uzuale.

Alege filtrele pentru apă alcalină și antioxidantă de la Finaqua. Pentru că apa este viață, trebuie să o alegi pe cea mai buna!

Apa alcalină cu filtru de apă
Finaqua

Filtrul de apă de la Finaqua este un dispozitiv de filtrare a apei care poate fi instalat sub chiuveta de bucătărie sau în linia principală de aprovizionare cu apă a casei. Acesta utilizează mai multe etape de filtrare pentru a elimina impuritățile și contaminanții din apa potabilă, precum clorul, sedimentele, metalele grele, pesticidele și alte substanțe chimice. Finaqua oferă o gamă variată de filtre de apă, precum și accesorii și kit-uri de instalare pentru a satisface nevoile diferitelor gospodării. Filtrele de apă de la Finaqua sunt proiectate să ofere o sursă de apă potabilă sigură, curată și de calitate în orice moment.

Finaqua uno

Finaqua UNO

1 flux de apă – 4 stadii de filtrare

  • apă alcalină prin creșterea pH-ului cu 2.5 puncte
  • îmbogățită cu minerale
  • antioxidantă, cu un ORP de -600 mV
  • microstructurată
  • apă ionizată natural

100 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 100 de lei reducere!

Finaqua skino

Finaqua SKINO

Are o durată de viață de 30.000 de litri

  • fără clor și metale grele
  • fără sedimente
  • fără bacterii și pesticide
  • Fără miros de amoniac și sulf
  • hidratează celulele, te revigorează și energizează

50 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 50 de lei reducere!

Finaqua duo

Finaqua DUO

2 fluxuri de apă – 6 stadii de filtrare

  • apă alcalină
  • antioxidantă
  • microstructurată
  • apă cu pH neutru pentru
    sugari/bebeluși sau persoane care
    urmează tratamente

150 Lei REDUCERE

Comandă prin jorjette.ro și primești încă 150 de lei reducere!

Proprietatile bicarbonatului de sodiu ii confera o gama larga de aplicatii, de la curatenie, dezodorizare, alcalinizare, pana la stingerea incendiilor. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza mirosurile chimice, in loc sa le mascheze sau sa le absoarba. In consecinta, este utilizat in sarurile de baie si deodorante. Bicarbonatul de sodiu tinde sa mentina ph-ul la 8,1 (7 este neutru), chiar si atunci cand sunt adaugate substante acide care scad pH-ul, sau baze care il cresc.

Bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes in curatarea si albirea dintilor. Din acest motiv, se gaseste in unele produse anti-placa si in diverse paste de dinti.

Timp de secole, baile medicinale au fost una dintre primele linii de tratament pentru psoriazis. Chiar și astăzi, cu tratamente sofisticate imunosupresoare disponibile, sărurile din Marea Moartă și apele spa cu saruri si bicarbonat sunt recunoscute a fi benefice în tratamentul persoanelor cu psoriazis.

Spalaturi cu bicarbonat pentru infectiile urinare si cistita

Bicarbonatul de sodiu se recomanda in tratamentul cistitelor, a infectiilor urinare. In acest caz, se fac spalaturi locale cu ceai de musetel si galbenele. La 1 l de ceai, se dilueaza 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Tratamentul se repeta cel putin 3 zile.

Tratament cu bicarbonat de sodiu pentru ten

Bicarbonatul de sodiu are efecte terapeutice puternice atunci cand vorbim de piele. Curata in profunzime, fiind un foarte bun element folosit in peeling-ul natural. Alcalinizeaza pielea, elimina pielea moarta, vindeca si intinereste celulele.

Folosit pentru ten, bicarbonatul de sodiu ajuta cu succes in tratamentul acneei si a cosurilor. Diminueaza ridurile fetei, confera o piele elastica si fina.

Inainte de aplicarea bicarbonatului de sodiu la nivelul fetei, recomand o baie de aburi cu ceai de musetel sau galbenele. Aceasta ajuta la deschiderea porilor si astfel bicarbonatul de sodiu va lucra in profunzime. Pentru o mai buna aplicare, eu il amestec cu putin ulei de masline sau cu un alt ulei vegetal presat la rece.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Bicarbonatul de sodiu – beneficii, proprietati si utilizari”

  1. Avatar svetlana

    Bicarbonatul este cel mai bun produs . L-am incercat in hiper aciditate dar se pare ca este bun pentru foarte multe boli. Sanatate ! Se spune ca in timp i s-a schimbat compozitia , oare e adevarat ?

    https://www.youtube.com/watch?v=mgcyGP7FtNQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *