Aceste briose aperitiv cu masline si marar nu sunt de post! Dar pot fi! Pentru a prepara briose aperitiv de post, se schimba laptele si oul, cu 200ml de apa minerala.
Trebuie sa va spun un secret! Ne-am achizitionat un bol de mixare, un set de cutite de bucatarie si o forma de silicon. Ca sa le probez si sa vad ce am luat, am zis sa prepar aceasta reteta de briose aperitiv cu masline si marar, folosindu-ma de toate cele 3 produse 🙂
Reteta am construit-o, este unica, creativa, simpla, picanta si delicioasa! Daca va intereseaza sa o preparati…
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Iata ce ingrediente ai nevoie pentru brioșe
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- 100 g masline
- o lingura de marar tocat
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 praf de sare
- 200 g faina
- 1 lingurita de praf de copt
- o rosiuta pentru ornat
Cum se prepara reteta de briose aperitiv cu masline si marar, pas cu pas
Am adaugat in bolul ceramic pentru mixare, laptele (multumim vacutei vecinului), oul si uleiul. Am pornit mixerul si am insistat pana compozitia a devenit galbena (multumim gainuselor noastre harnice).
Am scos samburii din masline si le-am tocat bucatele. Acest set de cutite de bucatarie este senzational. Cand ai un cutit care taie bine, parca si gatitul merge altfel. Va spun sincer, este prima data cand toc masline cu un cutit care taie foarte bine!
Atentie! Am pus deoparte vreo 2 linguri de masline tocate marunt, pentru ornarea in forme!
Mixam si completam compozitia pentru briose aperitiv adaugand o lingura de marar tocat si maslinele tocate marunt.
Spre final se adauga treptat faina impreuna cu o lingurita de praf de copt, un praf de sare si o lingurita de boia de ardei iute. Se mixeaza totul bine!
Compozitia am turnat-o in forma de silicon si am inceput ornarea estetica!
Pentru un efect estetic special, am pudrat usor cu faina si am presarat cateva bucatele de masline si cate o felie de rosie peste compozitia din formele siliconate pentru briose (vezi imaginea de mai sus).
Cuptorul deja incins la 180 de grade, a gazduit tava cu briose aperitiv pentru 25-30 minute.
Aceste briose aperitiv cu masline si marar merg excelent de bine cu un pahar de bere rece! Totusi, pentru ca ne permitem si pentru ca ne place, noi le-am servit cu un pahar de ceai Kombucha (intra aici sa vezi cum se prepara aceasta bautura racoritoare cu probiotice numita Kombucha).
Alaturi de aceste briose, tot ca aperitiv, cu restul de masline si marar, ne-am racit papilele gustative cu o pasta din branza de vaci proaspata. Am frecat vreo 100 de g de branza de vaci cu putina sare, 100ml lapte proaspat de vacuta, 2 lingurite de marar si vreo 2 linguri de arpagic tocat (Allium schoenoprasum). Pasta asezata pe rondele de castraveti si ornata cu masline si flori de liliac chiar a fost ca o briza racoroasa pentru papilele gustative incinse de picantele briose aperitiv cu masline si marar.
Impreuna cu Jorjette, la inceput de saptamana, ne-am facut de cap la propriu, cu briose aperitiv cu masline si marar, ceai Kombucha si pasta de branza de vaci cu flori de liliac! Acum este randul vostru! Pofta buna!
Lasă un răspuns