Cum lucrăm cu stresul cel mai mare consumator de vitamine

Timp de citire estimat: 3 minute


stresul consumator vitamine

Cum facem să lucrăm cu stresul? Multe studii au arătat ce poate să ne facă stresul, am putut observa chiar pe pielea noastră cum din cauza stresului devenim anemici, slăbim în greutate, mai pe scurt suntem lipsiţi de viaţă.

Stresul este un principal consumator de substanţe nutritive, vitamine, el fiind o alarmă pentru orice bolnav. Fizic, stresul se resimte clar în simptome cunoscute în multe boli, mai ales la începutul apariţiei unei boli căci de abia după aceea putem simţi simptomele specifice bolii.

Stresul este o reacţie a organismului nostru, noi purtând faţă de ea o atitudine ce ne face să percepem stresul ca fiind o chestiune negativă care ne face rău.

Mulţi dintre noi nu ştiu exact cum să lupte împotriva stresului, de cele mai multe ori oamenii se axează pe încercarea de a combate stresul, pe mediul de viaţă sau social, care se crede că este cauza (serviciul, problemele de familie, problemele la şcoală, problemele emoţionale, relatiile, lipsa banilor, neajunsurile, eşecurile etc.) când defapt stresul este o reacţie a organismului nostru, şi către noi ar trebui să fie orientarea.

Medicii şi oamenii de ştiinţă încearcă să rezolve această problemă a stresului prin administrarea de vitamine căci ei au descoperit că un organism stresat consumă în exces vitamine necesare funcţionării în parametri buni, a multor organe. Cu alte cuvinte într-o stare de stres, balanţa, echilibrul organismului este distrus, iar ca şi rezultat, organismul acţionează într-un haos şi fizic pierdem resurse pe care ni le administrăm prin hrană sau chiar medicamente.

De cele mai multe ori, în combaterea stresului doctorii recomandă doze de vitamine cu mult peste limită sau peste necesarul zilnic, cel puţin o perioadă, în tot acest timp al unui tratament împotriva stresului, dacă pacientul nu face şi el ceva, acţiunea de combatere se lasă cu o cheltuială mare de bani şi fără rezultate clare.

Stresul fără vitamina C

Organismul nostru foloseşte vitamine pe care ni le procurăm din hrană şi pe care nu le poate produce singur (cum multe vitamine, enzime şi proteine le producem în organism fără să le luăm direct din exterior ci totul se petrece ca într-un laborator, organismul nostru transformă substanţele în substanţe). Printre aceste vitamine ce le luăm doar din hrană se află Vitamina C. Doctorii şi oamenii de ştiinţă numesc această vitamină ca fiind “vitamina vieţii” căci ea ajută foarte mult întărirea şi menţinerea sistemului imunitar.

Stresul, prin consumul haotic de vitamine şi proteine, ne conduce organismul într-o stare în care sistemul imunitar este scăzut şi putem căpăta uşor boli ciudate şi penibile cum ar fi răceală, sinuzită, tumori, cancer sau chiar putem cade pradă viruşilor de laborator gen gripa procină sau HIV. Nu se găndeşte nimeni la ce se întâmplă cu el decât atunci când simtomele se fac resimţite.

Poate ar suna a conspiraţie, dar stresul ţi-l provoci singur! Problemele sunt rezultatul reacţiei tale în faţa stimulilor, rezultatul acesta te “ajută” să fii stresat. O atitudine îţi schimbă viaţa, ceva ce oamenii de ştiinţă încă nu pot explica, ci doar vociferează cum că există ceva în noi, numit de ei, puterea gândului.

Unii dintre noi nu sunt stresaţi deloc, iar alţii sunt foarte foarte. Eu personal mereu celor stresaţi le împărtăşesc din viaţa mea, din cum anume acţionez eu şi în special le arăt cât mai clar ce atitudine port eu faţă de tot ceea ce fac, tot ceea ce aleg să experimentez! În principiu totul ţine de a fi responsabil, de a nu te mai plânge ci să începi să faci lucrurile aşa cum vrei şi cum îţi place, cum te simţi tu mai bine.

Devii stresat când te vezi neputincios, când îţi trăieşti viaţa făcând ceva ce nu îţi place, când te forţezi să fii fericit trăgând de ceea ce ai acum în jur şi care paradoxal, privind felul cum te simţi, nu te susţine, nu te bucură, deci te lupţi cu ceva pe care ar trebui să îl laşi deoparte şi să alegi să faci ceea ce cu adevărat te face să te simţi bine.

Oamenii se plâng şi aduc argumente, pentru ei, căci dacă acum la ideile de mai sus îmi spui mie ceva, nu mă interesează, tot ţie îţi explici, tot pe tine te motivezi. Poţi să spui că ai familie, poţi să spui că ai datorii, poţi să spui că ai o mie de motive să fii stresat, eu îţi spun doar că dacă nu eşti fericit degeaba trăieşti orice ai trăi, degeaba ai familie şi faci totul pentru ea, dacă nu eşti fericit.

Totul începe de la tine!


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

3 răspunsuri la „Cum lucrăm cu stresul cel mai mare consumator de vitamine”

  1. Stresul este considerat boala secolului, pe buna dreptate

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Stresul nu e neaparat o boala, e mintea noastra pe care am uitat sa o controlam si ne controleaza ea pe noi, atata tot. Tot noi am inventat termenul de stres, tot noi ne preocupam cu el, îi dăm voie să acționeze pentru noi și să activeze boli. “Cum te simți”?”Sunt stresat!” – deci ne punem singuri o etichetă, care nu are nici o valoare.

  2. Avatar Marcus

    Stresul este o problema care a luat amploare in ultimii ani…Eu am incercat esentele Bach, au dat rezultate bune. Va doresc o zi superba dragi prieteni online !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *