Ghid Cum se tricoteaza – modele de tricotat

Timp de citire estimat: 9 minute


Conținutul prezentului articol este disponibil pe pagina lui principală.

Înapoi la articol

Descoperă mai jos comentariile distribuite pe mai multe pagini:


Păreri și impresii:

95 de răspunsuri la „Ghid Cum se tricoteaza – modele de tricotat”

  1. Avatar adriana
    adriana

    dragele mele am intrat pe yarn-paradise.com si m-am uitat la fire de tricotat sant foarte frumoase si ieftine ma gandesc ca si de calitate,dar noi de unde sa procuram? transportul e scump.va pup

  2. Avatar dragomir
    dragomir

    MULTUMIRI IMENSE PT CA NE AJUTATI SA DESLUSIM ACESTE OPERE MANUALE….
    EU SUNT INCEPATOARE SI AM INCEPUT O FUSTITA………PRIMA PT UNA DIN GEMENELE MELE………….SI NU STIAM CUM SA SCAD……….SUNT MULTE OCHIURI SI DACA SCAD DIN 2 UNUL SI APOI IL I-AU IAR PE AC IESE DAR MI SE STRANGE….
    VA UREZ IN CONTINUARE MULTA RABDARE!!!!!!!
    FELICITARI!

  3. Avatar madaras ana
    madaras ana

    Jorjett multumim mult pentru tot ce faci pentru noi iubitoarele de frumos .

  4. Avatar adriana
    adriana

    Jorjette nu am intrat pana acum sa comentez,dar de citit am citit tot ce scrieti voi,santeti niste DOAMNE in bunul sens al cuvantului cu suflet bun fara rautate aveti rabdare sa explicati celor ce isi doresc sa impleteasca.Mii de multumiri

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Îți mulțumesc mult pentru frumoasele cuvinte! Numai bine!

  5. Avatar eu mie al meu
    eu mie al meu

    m-ai fascinat cu fagurele… mi-e cam dor de momentele când tricotam. sincer, azi nu aveam drum în oraş, dar mi-am făcut special pentru a vedea dacă găsesc ceva materiale mai interesante. în spania am găsit materialul acela şi au intrat 6 scule la un fular mediu. aici un scul este 12 lei. cred că voi da faliment dacă investesc atât într-un fular – în Spania, o bobină era 65 de cenţi. cunoşti pe undeva nişte materiale mai ieftine? dă-ne şi pontul acesta.
    spor-t la treaba!

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Din păcate am observat și eu că aici sunt destul de scumpe materialele, și cam peste tot este așa. Singura soluție este să cunoști pe cineva în altă țară unde sunt mai ieftine și să-ți trimită mai multe, diferite. Am o prietenă din Germania și mi-a spus că și acolo sunt destul de ieftine și mult mai multe, ai de unde alege. Și aici, însă la noi oferta este mult mai mică.

      Oricum o să păstrez acest comentariu ca pe o tema pentru acasă, dacă o să reușesc să aflu ceva…

      Numai bine!

  6. Avatar ioan@
    ioan@

    buna …am si eu o rugaminte…ma pricep de minune la stea dar am o singura problema nu stiu cum se inkeie….oups…da tot timpul cand ajungeam la partea cu inkeiatul ii dadeam bunicii mele…acum insa sunt departe de ea si nu ma poate ajuta….ma ajuta cnv? multumesc

  7. Avatar Anette
    Anette

    Cu mare drag va invat! Sper sa ajung cat de repede la bunicul (locuieste in alta localitate). Si multumesc de invitatia de a-mi expune produsele pe blogul tau. Ma apuc sa creez un mic ‘stoc’, printre picaturi, si revin. Am spus printre picaturi pentru ca inca mai am de lucru in gradina. Dar cum da zapada – altceva n-am de facut.

  8. Avatar Anette
    Anette

    Pana acum am lucrat numai pentru mine si sotul meu. Nu mai am ‘dexteritatea’ pe care o aveam candva, pentru ca am facut o pauza luuunga de tot. In ultima vreme am lucrat numai chestii ‘mici’: caciuli, fulare, veste. De anul trecut sunt somera si chestia asta a avut si repercursiuni negative, dar si pozitive asupra mea. Negative pentru ca mi-e greu sa mai fac fata cheltuielilor, si pozitive pentru ca am avut in sfarsit timpul necesar pentru a-mi da seama ca am fost un ‘soarece in labirint’ si ca de vreo 15 ani nu prea m-am mai intrebat ce caut eu pe aici si ce vreau eu cu adevarat. Chiar m-am gandit in ultima vreme, avand in vedere ca jobul pe care il caut de un an intarzie sa apara, ca as putea sa incerc sa ‘produc’ cate ceva si sa mai castig un ban in felul asta. Si nu ma refer numai la croset si andrele; nu pot sa spun ca sunt talentata, dar am indemanare si imi place sa fac diverse chestii. Problema este ca nu prea am materiale, si acum fac un studiu de piata, sa vad de unde ma pot aproviziona cu bani putini. Si mai am ceva pe lista: bunicul meu este pescar, si toata viata a impletit plase. Din copilarie imi doresc sa invat de la el, si sper sa se intample cat mai curand. Vreau sa-mi impletesc niste perdele, asa, de debut, pana deprind tehnica…

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Dacă o să doreşti vreodată să faci cunoscute lucrurile pe care le creezi cu mânuţele tale, să ştii că o facem cu mare drag. Adriana şi a expus câteva dintre produsele făcute de ea şi a început încet încet să primească comenzi.
      Nu e vorba de talent, e vorba de ceea ce poţi să faci şi de faptul că faci. De exemplu am observat că în ultima vreme vin comenzi de căciuli.
      Poate după ce înveţi să împleteşti plase, o să ne înveţi şi pe noi. Nu mai ştiu mulţi oameni să facă astfel de lucruri, şi mie mi-ar place să ştiu. E bine în viaţă să ştii să faci cât mai multe!
      Mulţumesc!

  9. Avatar Anette
    Anette

    Jorjette, astazi chiar nu as fi putut sa ma abtin 🙂 Tot rasfoiesc la carticelele cu pricina si deja am o mancarime in degete. Eu nu lucrez de obicei in timpul liturghiei, dar la biserica nu merg. Locuiesc intr-o comunitate mica si din pacate biserica e mai mult loc de barfa si judecati. Prefer sa aprind o lumanare la mine in casa si `sa stau un pic de vorba ` cu cei care ma asculta fara sa ma judece . Sa auzim numai de bine!

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Crede-mă că nici eu nu merg prea des la biserică, mai merg uneori la mănăstiri unde e cu totul altceva, dar acasă comunicarea chiar este comunicare. În Biserică este puterea comunităţii, şi acolo avem de învăţat cum să nu ne lăsăm atinşi de problemele celorlalţi şi să primim energia divină, însă şi eu prefer casa. Nu trebuie să ne lăsăm atinşi de judecăţile celorlalţi şi nici măcar nu trebuie să ne pese, pentru că asta ne slăbeşte, ne ia din forţa noastră vitală.
      Lucrurile pe care le faci, sunt doar pentru tine şi cei dragi? Nu ştiu dacă ai observat dar acest blog încearcă să promoveze lucrul de mâna.
      Numai bine şi spor la treabă.

  10. Avatar Anette
    Anette

    Jorjette, cele trei carti pe care le-am gasit pe blogul tau m-au bucurat nespus, si din punctul de vedere al utilitatii, dar si pentru ca mi-au adus aminte de copilaria mea. Am fost crescuta de bunica mea, care avea un talent deosebit pentru lucrul de mana, si multe modele din cartile astea mi le amintesc asa cum erau lucrate de ea. Bunica s-a dus de mult, iar cartile s-au ratacit. Acum le-am regasit si sunt foarte fericita. Multumesc! Acum, n-as vrea sa fiu off-topic, dar am citit mai multe pe blogul tau si am vazut ca esti mai `deschisa` din punct de vedere spiritual – ca sa zic asa. As vrea sa te intreb – si daca si alte cititoare ar vrea sa-si exprime parerea eu m-as bucura – ce parere ai despre lucratul de mana in zi de sarbatoare. Desi familia si prietenii in general nu sunt de acord cu mine, eu as zice ca nu-i lucru `rau`. Oricum, mi se pare putin penibil ca parerea contra si-o exprima oameni care considera mai indicat sa dormi, sa te ghiftuiesti sau sa bei… ma rog, sa te distrezi adica. Iar daca mainile lucreaza si gandul poate sa zboare la lucruri luminoase, chiar nu vad ce e rau in asta. Inca o data multumesc!

    1. Avatar Jorjette
      Jorjette

      Draga mea, îmi pare bine că am putut pune la dispoziţie aceste cărţi.
      Despre problema offtopic, sunt de acord cu tine. Nu este nimic rău în a face ceva ce-ţi place. Chestia cu a nu lucra ţine mai mult de dogmele Bisericii, de nişte limite impuse. Ar trebui să nu facem nimic, dacă ar fi să ne luăm după ce se spune, nici măcar n-ar trebui să mai mâncăm, pentru că a mânca necesită nişte activităţi care nu sunt acceptate în zi de sărbătoare.
      Am o prietenă din Germania, este catolică, crede în Dumnezeu, dar lucrează în fiecare zi, n-am auzit-o vreodată că e păcat să facă acest lucru.
      Nu te mai lua după ce spune lumea, înainte să te apuci de treabă fă o cruce, la fel şi după, ca să ai alături divinitatea şi ca să-i mulţumeşti, şi nu-ţi mai obosi conştiinţa cu astfel de limite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *