Mâncărica de fasole cu mărar este preferată în posturi! Se prepară simplu, este gustoasă și foarte sățioasă. Hai să vedem ce ingrediente avem de pregătit pentru mâncărica de fasole:
Ingrediente:
- 500g fasole alba boabe
- 2 cepe mici
- 4 morcovi
- 3 rosii
- usturoi
- 4 foi de dafin
- marar tocat
- sare, piper
- ulei
Preparare:
- Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se schimba apa (atit cit sa acopere boabele) si se adauga legumele tocate dupa cum doriti (ceapa, morcovii).
- Se lasa la fiert amestecindu-se din cind in cind pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi se adauga foile de dafin si rosiile(decojite)taiate.
- Se condimenteaza dupa gust, iar la gata se adauga mararul.
- Se serveste cald cu castraveti acri (sau alte muraturi).
Lasă un răspuns