Iată ce am gătit azi la ora 4 a.m – vinete cu sos de smântână şi usturoi.
Ingrediente: 3 vinete potrivite, ulei de masline, jumătate de cană cu apă, 250 g smantana, 2 ouă, o legatura de patrunjel, 4 catei de usturoi, sare, condimente, busuioc.
Mod de preparare: am tăiat vinetele cubuleţe şi le-am pus 2 minute să se înmoaie puţin în uleiul încins în tigaia de teflon. După 2 minute am adăugat apa şi am pus capacul să se înăbuşească puţin. După 3-4 minute am amestecat şi am pus 3 sferturi din smântână, sare, condimente, şi am acoperit din nou.
Separat am bătut bine cele 2 ouă cu puţină sare şi cu smântana rămasă. Am tocat pătrunjelul, 3 frunze de busuioc,am dat usturoiul pe răzătoare şi am adăugat toate aceste ingrediente în tigaie după câteva minute bune. Am amestecat bine şi am mai lăsat câteva minute să se facă oul, după care am luat de pe foc.
În farfurie am mai adăugat o frunză proaspătă de busuioc verde.
Poftă mare, dragii mei!
Lasă un răspuns