Automasajul facial prezentat pas cu pas

Timp de citire estimat: 3 minute


13 tehnici pentru automasajul facial

Dacă pielea este uscată, pentru a intensifica efectul în automasajul facial, se aplică o compresă caldă. Aceasta provoacă aducerea sângelui către suprafața pielii şi asigură pătrunderea cremei mai ușor.

În tehnicile de automasaj facial prezentate mai jos, numim degetele cu care masăm, numeric. Numărătoarea începe de la degetul mare, la degetul mic. Astfel degetele 2,3 si 4 înseamna degetul arătător, degetul mijlociu și inelarul.

Automasajul facial realizat în 13 pași

  1. automasaj facial De la punctul inferior din mijlocul bărbiei pe conturul feţei şi terminând sub lobul urechii
  2. De la adâncitura din bărbie (sub buza de jos), terminând cu lobul urechii
  3. De la colţurile gurii către urechi (se revine la colţul buzelor)
  4. Înainte de a trece de la mijlocul buzei superioare către obraji şi pavilioanele urechilor, se fac câte 10-15 loviri cu degetele 2 şi 3 pe buza superioară, sub nas aproape pe acelaşi loc
  5. La baza nasului mişcările se execută destul de puternic cu degetele 4, iar apoi se trece din zona pomeţilor către tâmple, unde aceste mişcări se execută mai uşor cu degetele 2, 3 şi 4
  6. În zona tâmplelor se face o oprire executându-se 20-30 de loviri cu degetele 2 şi 3, în sus şi în jos. În acelaşi timp se poate apăsa puţin mai mult. La această apăsare se poate insista mai mult timp decât pe obraji şi pomeţi
  7. În jurul ochilor toate mişcările se execută uşor cu buricele degetelor 2 şi 3: de la tâmple către pleoapa inferioară (în sens invers zonei micilor riduri de sub ochi), către rădăcina nasului şi de la unghiul inferior al ochiului către arcadă şi tâmplă. Mişcările de la unghiul exterior al ochiului de-a lungul pleoapei inferioare, se repetă de 3 ori.
  8. Se trece la automasajul facial la frunte! Ridurile din zona frunţii coincid direcţiei de creştere a părului de la sprâncene. Se fac următoarele mişcări:
    • de la mijlocul rădăcinii nasului, de-a lungul sprâncenelor către tâmple;
    • de la mijlocul frunţii pe linia de deasupra sprâncenelor către tâmple;
    • de la mijlocul frunţii paralel cu linia sprâncenelor către tâmple.

      La terminarea fiecărei mişcări trebuie executată o presiune destul de puternică.

  9. În cazul în care există mici riduri în zona frunţii sunt necesare mişcări de întindere: vârfurile degetelor 2,3 şi 4 se amplasează de-a latul ridurilor şi de la mijlocul frunţii. Apăsând puternic pe riduri, coborâm încet către tâmple unde mişcările se realizează cu degetele 3 şi 4.
  10. Cu toate degetele de la ambele mâini se execută mişcări alternative de mângâiere în mijlocul frunţii, de la rădăcina nasului în sus şi întrerupând mişcarea, o repetăm de la sprâncene.
  11. Cu degetele 2, 3 şi 4 se execută o mişcare de apăsare de la marginea maxilarului inferior către colţurile gurii, către părţile laterale ale nasului (trei – patru ori)
  12. Aceste mişcări trec la cuprinderea feţei cu palmele prin apăsarea mâinilor pe faţă şi executarea unor mişcări lente pe pomeţi şi mai departe către tâmple. Atingerea cu toată suprafaţa palmei pe pielea feţei trebuie să fie delicată şi confortabilă. Mişcările se repetă de 3 ori strângându-se uşor faţa.
  13. Masajul frunţii şi al sprâncenelor se execută cu palmele uşor îndoite, cu mişcări uşoare ce alunecă de la sprâncene către rădăcina părului şi se execută alternativ contracţia frunţii şi a sprâncenelor.

Până reușești să te înveți cu automasajul facial, îți recomand să desfășori aceste exerciții în fața unei oglinzi. La fel de important ca și masajul facial, este pregătirea tenului.

Pentru automasajul facial se poate folosi o crema de zi sau ulei de masline. Înainte de aplicare, poți încerca să îți curăți tenul cu o baie de aburi cu ceai de mușetel si cu un gomaj realizat cu bicarbonat de sodiu. Astfel se va intensifica efectul automasajului facial!

În timpul sedinței de masaj facial, se poate acționa pe plan subtil cu aromaterapie, cu uleiuri esențiale calmante. O muzica relaxantă, un ambient calm, îți va asigura un efect maxim pentru automasajul facial.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

2 răspunsuri la „Automasajul facial prezentat pas cu pas”

  1. Avatar Mihaela

    Foarte frumos blogul!

    1. Avatar Bogdan Cristescu
      Bogdan Cristescu

      Meritul special se acorda lui Jorjette, dar si eu am partea mea la el 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *