Te-ai gandit ca scopul vietii nu e personal, ci unul colectiv?

Timp de citire estimat: 2 minute


Care este scopul vietii

Te-ai intrebat poate de multe ori care e scopul vietii tale? Te-ai aflat de multe ori in fata intrebarii de ce esti aici, ce ai de facut sau care e ideea? Mi-au trebuit peste 20 de ani in care mi-am pus aceasta intrebare pana am gasit un raspuns. E raspunsul meu, asa ca nu trebuie sa fie valabil si pentru tine!

Degeaba incerc sa-mi gasesc un scop, deoarece eu nu detin controlul. Totul este intr-o continua interdependenta. Daca e asa, atunci este clar ca am fost prea egoista si am incercat sa ma gandesc doar la mine, de asta nici nu am reusit sa gasesc un scop – esentialul vietii. Dar totusi mi-am dat seama ca scopul e unul comun. Traim aceasta viata si pentru noi ca fiinta, dar si pentru ceilalti, pentru ca toti una suntem.

Totusi, de ce traim? Care este scopul vietii?

Traim ca sa ne metamorfozam, ca sa inflorim si ca sa dam viata, traim ca sa iubim si sa ne bucuram de experienta vietii. Aceasta este esenta. Traim ca sa ne reamintim cine suntem cu adevarat. Daca alegi sa traiesti o viata in suferinta, in durere, ignoranta si judecata, atunci inseamna ca te-ai indepartat de scopul comun, acela de a descoperi armonia vietii si de a o impartasi si celorlalti. Dar nu e nici o problema, toate acestea te pot duce mai aproape de cine esti tu cu adevarat.

Regaseste-te pe tine in acest scop comun si vei vedea ca viata incepe sa prinda un alt contur si sa fie mai colorata, metaforic vorbind. Incearca sa nu fii carcotas, renunta la orgoliu si vei simti cum bucuria si dragostea iti inunda fiecare picatura de sange. Acesta este scopul – sa fii bun cu tine si cu ceilalti si sa le arati ca se poate trai asa. Bun in maniera in care nu il deranjezi pe cel de langa tine, ci esti alaturi de el atunci cand are nevoie… Repet – cand are nevoie!

Cand te vei regasi pe tine, vei putea foarte clar sa observi care este rolul tau in tot acest puzzle, vei privi tacut si vei sti care este locul tau, dar si a celorlalti, chiar daca acestia nu se afla la locurile lor.

Dar totusi, sa nu uit, exista si un scop personal – acela de a evolua si de a ajunge in punctul in care poti sa vezi lucrurile foarte clar, acela de a decide si crea pentru tine.

Te imbratisez cu drag, in speranta ca iti pot transmite macar putin din doza mea de dragoste si optimism…


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

Un răspuns la „Te-ai gandit ca scopul vietii nu e personal, ci unul colectiv?”

  1. Avatar Bogdan
    Bogdan

    Vorbe pentru pereti! Scopul tau? Scopul nostru? Parerea, opinia, dispar o data cu procesul de putrefactie! Adica natura si in acest sens isi face treaba, oricat de puternica ar fi vointa ta de a le avea si dupa…

    Ceea ce ai descris este partial aplicabil chiar si tie. Scopul e o forma de a numi, previziunea traiectoriei in parcursul vietii personale in raport cu mediul, societatea, relationarea, exteriorul. Este viziunea interioara asupra unei traiectorii!!!

    Faptul ca unii fac din asta o credinta dogmatica, ii face ambitiosi si chiar cu ochelari de cal. E bine sa ti se modifice scopul. Sa fii acolo cand traiectoria ta are un segment noi si astfel viata ta are un alt scop.

    Scopul vietii este unul. Daca viata inseamna sa fii viu, atunci asta este scopul vietii. Si asa, tot ce faci pt tine ca sa fii viu, este generator a-l traiectoriei vietii tale si in final mintea ta ajunge la punctul in care vede spre ce te indrepti si concluzioneaza ceva in acest sens (are o opinie).

    De ce unii fixeaza un scop clar si altii nu? In fond, toti traim, fie ca avem, fie ca nu avem, un scop.

    Sa nu vezi traiectoria ta eu cred ca e grav. In voia sortii? Incearca daca te tine! Dar faptul ca nu iti vezi scopul, eu cred ca este in primul rand o disfunctionalitate. O femeie isi vede traiectoria vietii diferit fata de barbat. Pentru ea viata are un sens intai, si apoi un scop. La noi poate fi si invers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *