Suferinta psihică atrage după ea suferinta fizică

Timp de citire estimat: 2 minute


suffering

Foarte mulţi oameni suferă, nu vad altceva decât suferinta psihică şi asta atrag în viaţa lor. Suferinta este o emotie, iar legea atractiei functioneaza si pentru ea!

Ce este suferinta psihică?

Suferinta este o stare fizică şi mentală , un disconfort pe care din punctul meu de vedere noi înşine ni-l provocăm prin însăşi gândirea noastră limitativă. Unora chiar le “place” să trăiască această stare, şi spun acest lucru deoarece nu fac nimic pentru a schimba ce se întâmplă cu ei. Preferă să rămână pe un teren minat, decât să plece undeva unde este soare, cald, verdeaţă şi bine. De ce? Pentru că s-au obişnuit cu această stare care inconştient le aduce anumite beneficii (atenţie din partea celorlalţi) şi pentru că le este frică de NOU, le este frică să meargă mai departe, să găsească altceva, le este frică de ceva ce cred că nu există.

despre-suferinta
suferinta psihica atrage suferinta fizica

Tind chiar să cred că unora le este frică de fericire, de asta au rămas la un nivel de ideal care nu poate fi atins, dar mai cred că ei sunt cei care blochează fericirea să vină la ei.

Suferinta psihică atrage după ea suferinta fizică, deci sunt strâns legate între ele. Unii dintre noi au încetat de mult să-şi asculte inima, se limitează doar la minte, care aduce de multe ori suferinta, dezamăgire, şi mă refer la mintea care îl controlează pe om, nu aceea care face parteneriat cu el. Gândind prea mult la neajunsuri, la griji, la nepotriviri, la reguli, uităm să mai trăim, uităm să ne mai împlinim, să urcăm spiritul nostru pe cele mai înalte culmi.

Uităm de noi şi ne canalizăm spre ceilalţi cum nu ne putem arăta pe noi cu degetul, cum nu ne putem judeca, o facem cu ceilalţi- dar tot pe noi ne doare pentru că acea judecată vine din noi şi e pentru noi.

Viaţa este frumoasă şi ea nu ne impune limite, reguli, ea doar ne oferă. Doar noi oamenii suntem cei care ne facem reguli şi trăim unii după regulile altora. De ce? Nu avem încredere în noi? De ce nu? Doar suntem fiinţe divine (făcuți după chipul și asemănarea Lui) … Ieşiţi din zidurile pe care voi însivă le-aţi construit, ieşiţi la lumină…

M-am trezit în această dimineaţă după ce am visat că am scris despre suferinta, şi aşa am şi făcut…


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

8 răspunsuri la „Suferinta psihică atrage după ea suferinta fizică”

  1. Avatar Jorjette
    Jorjette

    Yashika-te-a ajutat cu ceva ceea ce ai citit? Dacă te afli în această stare, ai început să faci ceva pentru tine, ca să ieşi? Dacă vrei putem vorbi mai mult/e…

  2. Avatar Delia Marc
    Delia Marc

    Multumim pentru ca ne citesti!!!

  3. Avatar yashika
    yashika

    deci:| sunt in starea de care ai scris si mam regasimt in ea si ms k ai pus textul pe net 🙂 smai dau si eu seama de ceva:* ms :* frumos scris furmos gandit

  4. Avatar Jorjette
    Jorjette

    De arătat cu degetul, nu arăt pe nimeni, ci în primul rând pe mine. Cred că te-ai văzut în oglinda mea…Gândeşte-te tu la asta…

    În plus, am precizat…”gândind prea mult la neajunsuri, la griji, la nepotriviri, la reguli“- nu mă refeream la acea gândire creativă…

  5. Avatar Cristescu Bogdan
    Cristescu Bogdan

    Ai spus la final “gândim prea mult” şi ca printr-o sclipire de geniu mi-am dat seama cât de dură este percepţia majorităţii oamenilor asupra gândirii. Este un lucru vechi, cei care gândeau prea multe mereu erau văzuţi ca fiind ciudaţi şi că nu trăiesc viaţa cum trebuie. Deşi paradoxal, datorită acestor oameni care gândesc prea mult, acum noi ne bucurăm de multe lucruri.

    Poate ar spune unii citindu-mă că tu te refereai la altceva, la cei care se gândesc la suferinţa lor. Poate sigur aşa este, dar să fractăm gândirea în momente bune şi momente rele sau mai bine spus benefice şi dăunătoare, este o manifestare a fricii noastre interioare.

    Gândeşte-te jorjette la acel citat din filmul cu “silabisirile”. Oare nu cumva ne creem noi înşine contexte în care să ne ascundem de infinita noastră capacitate de cunoaştere şi de manifestare trup şi suflet?

    Să canalizăm gândirea pe o nişă este o modalitate de eschivare atâta timp cât ceea ce face un altul putem face şi noi, iar dacă refuzăm să facem nu înseamnă că nu ne stă în fire sau în putinţă să o facem.

    Ei, pur şi simplu nu îmi sun bine chestia cu arătatul cu degetul pe cei care se gândesc prea mult, la orice s-ar gândi ei …

  6. Avatar vreauultimulloc
    vreauultimulloc

    E nevoie sa treaca prin mai multa suferinta pentru a ajunge sa inteleaga ca trebuie sa se miste intr-o directie anume. A te complace in suferinta e cel mai bun indicator ca te indrepti spre moarte.

  7. Avatar Iullyan
    Iullyan

    Foarte frumos ai spus aici, şi ai dreptate… Din păcate sunt mulţi oameni care întâi gândesc negativ, lucru care îi macină mai tot timpul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *