Intr-o epoca in care medicina dispune de cele mai dezvoltate medicamente si aparate, intrebarea fireasca este de ce ar mai alege cineva un tratament cu lipitori. Dar hai să aflăm ceva mai multe!
Desi la prima vedere, un tratament cu lipitori poate parea unul barbar si dureros, beneficiile sale sunt nenumarate, iar medicii continua sa-l recomande cu incredere.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Tratament cu lipitori sau hirudoterapie
Tratamentul se numeste hirudoterapie si dateaza de pe vremea Egiptului antic, cand marii preoti ai templelor aplicau lipitori pe trupul celor bolnavi pentru tratarea diverselor afectiuni. Ulterior, in vremea lui Napoleon Bonaparte, medicii francezi au recurs la acest tratament pentru a curata ranile membrelor care amenintau sa se infecteze si care puteau conduce chiar la amputarea lor.
In prezent, medicina utilizeaza doua specii de lipitori din cele peste 400 existente – Hirudo medicinalis medicinalis – pentru hirudoterapie, si Hirudo medicinalis officinalis – in scopul de a extrage din acestea substante care vor fi ulterior incluse intr-o serie de preparate. La cresterea artificiala a acestor specii de lipitori sunt utilizate corpuri de iluminat speciale pentru crearea unui mediu controlat in bazinele de crestere.
Tratament cu lipitori – Tratament naturist cu hirudina
Hirudoterapia consta in plasarea lipitorii pe corpul uman si realizarea unui schimb de substante. Aceste lipitori fac o incizie in zona unde sunt atasate, prin care extrag sange, insa transfera in acelasi timp in corpul uman saliva lor. Aceasta saliva este extrem de importanta datorita substantelor benefice continute.
Saliva lipitorilor contine hirudina, un anticoagulant foarte puternic.
S-a incercat sintetizarea artificiala a hirudinei, insa cea obtinuta artificial nu este atat de eficienta precum cea naturala. Astfel, hirudina este extrem de eficienta pentru tratarea unei serii de afectiuni cardiovasculare precum ischemie, aritmie, ateroscleroza, infarct miocardic, si altele.
Hirudina poate fi utila si in tratamentul trombilor, atat de periculosi, dar si pentru diverse afectiuni ale sistemului endocrin, tratateaza deasemenea afectiunile hepatice si normalizeaza cantitatea de colesterol din sange. Actiunea hirudinei poate fi extinsa si asupra unor afectiuni gastroenterologice, cauzate de probleme vasculare la nivelul stomacului, intestinului subtire si al intestinului gros.
Un alt efect al hirudinei este cel antibacterial
Cercetarile au aratat ca locul inciziei facute de lipitoare ramane steril pentru aproximativ 48 de ore, nicio bacterie neputand patrunde pe acolo. Tot in baza acestui efect, hirudoterapia poate fi folosita si pentru tratamentul infectiei cu Helicobacter.
O alta substanta continuta de saliva acestor lipitori este acidul hialuronic natural, atat de utilizat in diverse tratamente de infrumusetare.
In fine, nu poate fi neglijat puternicul efect reflexogen pe care il are tratamentul cu lipitori. Aplicarea lipitorilor se face dupa verificarea centrilor de energie ai corpului pentru a putea sincroniza efectul lipitorilor cu nevoia de energie.
De asemenea, avand in vedere ca aceste lipitori extrag sange, ele sunt de unica folosinta. Prin urmare, lipitorile folosite se vor pune intr-un borcan cu apa si se dau acasa pacientilor spre pastrare, pentru a beneficia in continuare de energia emanata de ele.
Durata unei sedinte de tratament cu lipitori variaza in functie de tipul afectiunii. Prima sedinta dureaza aproximativ 3 ore, fiind urmata de sedinte de 45 -50 de minute pentru continuarea tratamentului. Se vor aplica intre 5-10 lipitori, maxim 15, iar sangele extras intr-o sedinta ii poate ajunge unei lipitori pana la 1 an pentru supravietuire.
Desi tratamentul cu lipitori pare respingator la prima vedere, el este unul rapid si eficient, efectele sale fiind necontestate de medicina conventionala. Cu exceptia hemofiliei si a sarcinii, tratamentul este indicat oricui si poate fi urmat in paralel cu orice alt tratament conventional.
Lasă un răspuns