Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Ce aş putea să fac EU?



Ce aş putea să fac EU? 2

„Ce fac eu aici?În mijlocul acestei nebunii colective, al unei furii care tinde să se transforme în violenţă, cu jocurile ei de televiziune stupide, cu bărbaţii care nu ştiu măcar să curteze o femeie? Mă mişc într-o lume populată de morţi vii, de zombi, de „fă la fel”, de „fii cuminte şi taci din gură”, de obsesii isterice, de conformişti, de „da, să trăiţi” care şi-au pierdut cu desăvârşire simţul umorului.
Trăiesc în felul meu propriu alungarea omului îndepărtat de acum sute de mii de ani de satisfacţia unităţii nediferenţiate, ca pe o evadare din paradisul terestru. Acum văd chiar şi suferinţa ce nici măcar nu se poate face jelită în afara sicriului plumbuit în care fiecare din noi o ţinem prizonieră.O citesc pe fruntea brăzdată de riduri a vecinului meu, în furia tatălui de familie împotriva copilului care a făcut o boacănă zdravănă, în ura celui care plănuieşte să spargă un magazin, doar aşa fără nici un motiv. Câte suferinţe în jurul nostru, care se ascund sau se travestesc sub alte forme, sub alte manifestări emoţionale! Ce aş putea să fac eu?”

Acesta este un citat dintr-o carte pe care o citesc în acest moment- „Cercul vieţii „de Maud Sejournant.L-am scris mai sus deoarece am regăsit în el lucruri pe care le simt şi eu.În momentul în care am citit, am simţit ca şi cum ar fi scris de mine…mai bine de atât nu cred că aş fi putut reda.Poate se mai potiveşte şi altora…


Comentarii 7 Pareri

  1. crank crank
  2. Ravan Ravan
    • jorjette jorjette
  3. Razvan Razvan

Spune parerea ta!