Astăzi vreau să îți povestesc despre cât de simplu este să crești germeni la tine acasă și voi vorbi despre câteva din beneficiile consumului de semințe încolțite. Te rog să îmi scrii în comentarii dacă ai încercat să crești germeni în borcan și dacă da, care sunt germenii tăi preferați!
Astăzi voi pune la germinat semințe de lucernă și ridiche, și poți să vezi care sunt pașii parcurși. Poți să pui la încolțit o sumedenie de semințe de leguminoase, de la cele menționate la semințele de năut, broccoli, sfeclă roșie, schinduf, trifoi roșu, salată, dovleci, floarea soarelui, fasole mung, și lista poate continua mult și bine.
Creșterea germenilor acasă este un procedeu ce necesită foarte puțin timp petrecut în bucătărie și echipament minim, însă necesită constanță, atenție și grijă. În schimb, vei primi energie, viață, sănătate din creșterea germenilor. Sunt convinsă că merită!! Este o soluție eficientă în special pentru lunile de iarnă când avem la dispoziție foarte puține surse naturale de minerale, vitamine și alți nutrienți prețioși, dar și pentru restul anului căci în permanență organismul nostru are nevoie de sursă de lumină.
Asadar, in cazul în care nu știi deja, vreau sa iti arat cum sa ai grija de sanatatea ta simplu, la tine acasa, prin creșterea germenilor și consumul lor.
Ce sunt germenii?
Germenii sunt semințele diverselor plante care încolțesc cu ajutorul apei și se consumă cu totul, atât planta, cât și sămânța.
Încolțirea semințelor trezește la viață vitaminele, mineralele și enzimele necesare proceselor vitale din organism. Conținutul de enzime din germeni este de aproximativ 100 de ori mai ridicat decât cel din legumele crude.
Poate că nu o să-ți iasă din prima procesul de germinare, la început nici mie nu mi-au ieșit pentru că nu știam toate trucurile, însă pe parcurs m-am perfecționat și totul e perfect acum! Partea frumoasă la acest tip de hrană este că poți să o faci oricând, fie că e iarnă sau e vară, în confortul casei tale și că în 3-4 zile, semințele sunt gata de consum!
Eu folosesc borcane speciale de germinat care vin și cu un suport – e un kit pe care îl găsești destul de ușor de cumpărat online. Poți să folosești și borcane cu tifon, acesta este un mod mai rudimentar, nimic nu te împiedică atunci când vrei tot ce e mai bun pentru tine!
Recomandat este să consumăm zilnic aceste microplante verzi care sunt pline de nutrienți. În acest fel în fiecare zi sau la fiecare 2 zile poți să pui noi semințe la germinat, asta în funcție de consumul tău și al familiei!
De ce să mâncăm semințe încolțite?
Despre beneficiile consumului de germeni și lăstari am vorbit deja într-un alt articol. Ca o mică reamintire însă, după cum ne spune Brian Clement, directorul de la institutul Hippocrate din SUA, germenii sunt plini de energie, vitalitate și cel mai important, frecvență electromagnetică.
Iată doar o scurtă listă de beneficii ale consumului de semințe încolțite:
- Sunt cel mai bun medicament, sunt cea mai vindecătoare hrană;
- Sunt cea mai bună hrană pentru viață lungă;
- Conțin cea mai mare cantitate de nutrienți;
- Sunt de minim 10 ori până la 30 de ori mai nutritivi decât semințele uscate;
- Conțin cea mai mare cantitate de fibre;
- Sunt de cel puțin 15 ori mai bogați în nutrienți decât orice altă frunză sau legumă;
- Sunt cel mai ușor de digerat tip de hrană;
- Previn albirea și căderea parului;
- Sunt extrem de utili în problemele digestive;
- Sunt un tratament natural pentru diabet – reduc nivelul de glucoză din sânge și reglează glicemia;
- Ajută la eliminarea toxinelor din corp;
- Ajuta la echilibrarea florei intestinale deoarece fibra lor este cea mai bună hrană pentru bacteriile prietenoase;
- Reglează metabolismul, sunt foarte utili în curele de slăbire, descompun grăsimile, elimină apa din organism, reduc pofta de mâncare și ne ajută să scăpăm de dependențele alimentare;
Consumul de hrană vie nu doar hrănește corespunzător și construiește o anatomie și o structură celulară sănătoasă, ci extinde și accelerează potențialul conștiinței, pentru că tot ce gândești, acționezi și simți este încărcat electric.
Alimentele vii asigură astfel energia electrică. Va crește frecvența electromagnetică a celulei, va crea un scut electromagnetic în jurul ei care previne deteriorarea radicalilor liberi. Astfel vei preveni moartea celulară, îmbolnăvirea și îmbătrânirea prematură!
Pașii necesari pentru a obține semințe încolțite acasă
Creșterea germenilor acasă este un procedeu destul de simplu, însă înainte de a începe procedura de încolțire a semințelor, este necesar să aflăm care sunt uneltele necesare.
De ce anume ai nevoie pentru a obține germeni la tine acasă?
În primul și în primul rând ai nevoie de cel puțin un borcan pentru germinat, de semințe organice, nemodificate genetic și de apă.
Borcan pentru germinat semințe
BIO Germinatorul marca Germline
Comandă-ți și tu acest borcan ideal pentru facut germeni din semințe acasă. Are un volum de 660ml, capacul din plastic, cu protecție la scurgere (sită) și cu picior de sprijin. Este ușor de montat și folosit (are doar 2 piese). Ai încredere și ia-ți două sau trei căci prețul este super avantajos comandat online:
Dacă nu ai un borcan special pentru germinat, poți să folosești un borcan normal și în loc de capacul special folosești tifon. Poți să te folosești de o tavă de copt pentru a menține borcanul în poziție de scurs, așa cum este necesar începând cu ziua a 2-a.
Comandă seminte pentru germinat (BIO):
Denumire produs | Link magazin online |
---|---|
Seminte de ridiche – 200g | Comandă |
Semințe de floarea soarelui 100 g | Comandă |
Semințe de lucernă 200 g | Comandă |
Semințe de schinduf 150 g | Comandă |
Semințe de grâu Spelta 200 g | Comandă |
Fasole mung 200 g | Comandă |
Linte verde 150 g | Comandă |
Muștar boabe 100 g | Comandă |
Semințe de trifoi roșu 150 g | Comandă |
Semințe de ceapă 50 | Comandă |
Semințe de broccoli 150 g | Comandă |
Semințe de creson 100 | Comandă |
Apa trebuie să fie filtrată sau să fie dintr-o sursă sigură pentru a evita ca semințele să absoarbă substanțe de care nu avem nevoie din apă!
În borcane germinarea este mai ușoară și riscul de a mucegăi este mult mai mic cu ale altor sisteme de germinare.
Germinarea semințelor pas cu pas
Pentru a obține germeni și a-i consuma, avem nevoie de 3-4 zile. Vom urmări împreună toți pașii necesari pentru încolțirea semințelor.
Semințe încolțite – Ziua 1
Se pun 1-3 linguri de semințe în borcan și se adaugă cam 3 cești cu apă filtrată sau apă de izvor. Se lasă semințele la înmuiat peste noapte (cel puțin 12 ore).
Din 3 linguri de semințe vei obține aproximativ 4 cești de germeni. O ceașcă de germeni conține proteine (17 amino acizi), magneziu, fier, vit A, B6, C, K, folați, fosfor, mangan, zinc, cupru, selenium, fibre și multe altele! Doar o ceașcă de germeni pe zi îți aduce foarte mulți nutrienți, foarte multă energie electrică.
Borcanele de germinat nu se lasă în lumina directă a soarelui! În cele 12 ore, semințele se hidratează și deja își măresc volumul.
Semințe încolțite – Ziua 2
Faza a doua este aceea de a arunca apa de pe semințe după ce au trecut cele cel puțin 12 ore, de a pune altă apă cu care se clătesc semințele și care se aruncă. Se repetă procesul, după care borcanul se pune cu capul în zos, în poziție de scurs.
Semințe încolțite – Ziua 3
Se clătesc semințele astfel de 2 ori dimineața și de 2 ori seara. Se poziționează borcanul astfel încât să stea în poziție de scurs după fiecare clătire!
În mod normal, germenii ar trebui să fie gata până în 4 zile.
Semințe încolțite – Ziua 4
În ziua a 4-a, scoatem semințele germinate din borcan/borcane și punem fiecare sortiment într-un bol.
Punem apă pentru o ultimă clătire și pentru a pescui cojile de la semințele germinate sau chiar semințele negerminate. Semințele negerminate pot fi puse din nou la germinat.
După clătire, germenii se pun în boluri și pot fi consumați oricând. Se pot păstra la frigider între 3 și 7 zile!
Cum se consumă semințele încolțite?
Semințele germinate sau germenii se pot consuma în salate, simpli, se pot folosi în diverse combinații și pot fi asezonați cu diverse alimente!
Ce părere ai? Pare un proces simplu sau e prea complicat? Cât despre gust, să știi că e posibil să fii surprins plăcut! Germenii de broccoli au gust intens, ușor asemănător cu cei de ridiche. Semințele încolțite de creson, muștar, rucola, au un gust ușor iute. Cei de schinduf au un gust ușor amărui și sunt extraordinari pentru sănătatea ficatului.
Semințele încolțite aduc în noi atât de multe substanțe de viață dătătoare, de lumină, de electricitate, încât este absolut necesar să le integrăm în stilul nostru de viață!
Să fim sănătoși! Suntem ceea ce mancam, de aceea iti recomand sa mananci hrana vie!
Lasă un răspuns