Catina se numara printre cele mai nutritive fructe existente. Acest fruct antic conţine aproximativ 190 de substanţe nutritive active, inclusiv vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, flavonoide, aminoacizi, fenoli, acid folic plus 20 de minerale diferite. Mai mult decat atat, cătina este o plantă cunoscută pentru continutul de Omega 3, 6, 7 şi 9. Uleiul de catina în schimb, este cea mai bună sursă vegetală de omega 7, motiv pentru care iti recomand sa folosesti ulei de catina!
Compoziţia unică de acizi esenţiali graşi şi vitamine oferă acestor boabe numeroase utilizări şi beneficii terapeutice, în plus faţă de binecunoscuta utilizare pentru o piele tânără şi frumoasă.
CUPRINSUL ARTICOLULUI
Top 10 efecte curative obţinute cu ulei de catina – Proprietati si beneficii
Foloseşte ulei de catina pentru ochi uscati – Participantii unui studiu au luat 2 grame de ulei de catina zilnic, timp de 3 luni. Probele efectuate la lacrimi inainte si dupa studiu au arătat că profilul acizilor graşi din lacrimi nu s-a modificat, în schimb consumul de ulei a avut un efect pozitiv asupra simptomelor de roseata si uscare a ochilor. Omega 7 funcţionează sistemic, din interior, ajutând în caz de ochi uscaţi.
Uleiul de catina este recomandat in menopauza. Acizii grasi Omega ajută structura pielii, straturile membranei mucoasei din sistemul digestiv, vagin şi celulele din tot corpul. Omega 7 ajută celulele să reţină umezeala, în special în gură, ochi şi vagin. Cei care sufera de sindromul Sjögren, afectiune a sistemului imunitar care se manifesta prin uscarea excesiva a ochilor, a gurii si a vaginului, cât şi femeile aflate la menopauză, pot beneficia de pe urma suplimentarii cu ulei de catina, bogat in Omega 7.
Uleiul de catina este un excelent anti-inflamator.
In urma unui studiu clinic, s-a observat că în urma suplimentării cu ulei de cătină, a scăzut riscul inflamaţiilor sistemice.
Consumul de ulei de catina previne ulcerul si vindeca boala de reflux gastroesofagian (GERD). Ulcerele gastrice si boala de reflux gastroesofagian sunt din ce în ce mai frecvente. Sunt sigură că cel puţin o persoană cunoscută ţie, utilizează un medicament pentru a controla o indigestie. Ar fi insa indicat sa consume ulei de catina. Uleiul de catina consumat pe cale orală calmează mucoasa tractului digestiv, ajută la prevenirea şi la vindecarea ulcerului gastric.
Ulei de cătină folosit în terapie cardiovasculară. Un studiu clinic s-a efectuat asupra unui grup de 128 de persoane diagnosticate cu boala cardiacă ischemică şi timp de şase săptămâni li s-a administrat de 3 ori pe zi câte 10 mg de ulei de cătină. Participanţii au avut o scădere a nivelului de colesterol, angina pectorală redusă şi funcţia cardiacă îmbunătăţită.
Uleiul de catina previne leziunile hepatice.
Datorită puterii antioxidantilor din catina albă, s-a demonstrat faptul că uleiul de catina are o activitate hepato-protectoare puternică. De asemenea, reduce concentratia de aflatoxine din ficat şi diminuează efectele negative ale acestora. Uleiul de catina alba contribuie la normalizarea enzimelor hepatice şi a concentratiei serice a acizilor biliari.
Se foloseste ulei de catina pentru scaderea greutatii corporale. Probabil una dintre cele mai controversate utilizări a boabelor de cătină este pentru a slăbi. Dr. Oz a făcut această afirmaţie în 2011, după ce rezultatele unui studiu au fost publicate, despre cum diverse fructe au diferite efecte pozitive asupra metabolismului femeilor supraponderale şi obeze.
Se utilizeaza ulei de catina pentru sănătatea pielii şi anti-îmbătrânire . Studiile au arătat faptul că acest celebru ulei de catina are efect antibacterial, antiinflamator şi anticoagulant. Există dovezi care susţin că uleiul de catina ajută la vindecarea pielii, la cresterea imunităţii, îmbunătăţirea colesterolului şi inhibă celulele canceroase la nivelul colonului si a ficatului. Ulei de cătină se foloseste pentru efectele magice in caz de arsuri ale pielii, in caz de opărire. Printre beneficiile uleiului de catina se numără şi efectul de anti-imbatrânire, deoarece hidratează pielea, regenerează şi conferă elasticitate.
Uleiul de catina previne şi vindecă acneea. Tratarea acneei cu ulei de cătină are legătură cu efectul antibacterian şi antiinflamator al acestor fructe.
Tratează acneea rozacee cu ulei de catina.
Acneea rozacee este o afecţiune inflamatorie cronică ce cauzează roşeaţă a feţei şi umflături mici, roşii, adesea confundate cu eczemele sau cu acneea. Efectele antiinflamatorii ale uleiului de catina sunt benefice pentru această afecţiune. Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât o portocală, oferind astfel cantităţi maxime de antioxidanti. Antioxidantii protejează pereţii celulelor şi structura ADN-ului. De asemenea, îmbunătăţeşte textura pielii şi distribuirea pigmentului.
Cum se consuma uleiul de catina?
Beneficiile interne şi externe ale consumului de catina (vezi aici retete cu catina si cum se prepara catina cu miere) si ulei de catina, pun aceste fructe pe lista de superalimente, cu efecte curative. Studiile au sugerat că un consum echilibrat de ulei de catina variază între 2 şi 5 grame zilnic, în funcţie de afecţiunea tratata. Cel mai indicat este să întrebaţi medicul de familie.
După cum am precizat la începutul articolului, uleiul de cătină, cât şi cătina în sine, sunt cea mai bună sursă vegetală de Omega 7.
Pentru a afla mai multe despre efectele curative ale acestui ulei de catina si pentru a cumpara ulei de catina, te invit sa vizitezi această pagină.
Lasă un răspuns