Pastă de orz verde cu ceapă
Ingrediente: 100 g orz verde, 150 g ceapă, 175 g brânză de vaci, 50 g unt, tărâţă, 1 legătură de asmaţuchi cu tarhon, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de roşii, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentare, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 50 g petale de trandafiri roşii tăiate, 1 linguriţă cu apilarnil sau polen, 1 linguriţă cu hrean ras fin.
Mod de preparare: orzul, recoltat când are înălţimea de 10-12 cm, se mărunţeşte odată cu ceapa şi verdeaţa, se amestecă cu brânza mărunţită, pulberile, apilarnilul sau polenul, untul frecat spumă şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau pe farfurie, apoi se decorează cu petale roşii de trandafiri tăiate fideluţă.
Pastă de orz verde cu pătlagină
Se prepară ca la reţeta precedentă, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de ceapă, care se înlocuieşte cu frunze de pătlagină şi 1 linguriţă cu usturoi pisat.
Lasă un răspuns