Pastă din flori de dovleac cu polen
Ingrediente: 200 g flori de dovleac, 4-5 linguri cu cremogen, tărâţă, 50 ml ulei, 1 ceapă mare de apă, 1 linguriţă cu usturoi pisat, 1 legătură de leuştean cu cimbru, 1 ceaşcă cu zeamă de murături, 1 lingură cu muştar, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice şi condimentate, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 şi 1/2 linguriţe cu pulbere din seminţe de roşii, 1 linguriţă cu pulbere de polen.
Mod de preparare: florile de dovleac se mărunţesc fin, la fel şi ceapa, se amestecă cu un sos preparat din cremogen înmuiat cu moare, în care se adaugă, pus ca la maioneză, uleiul, apoi usturoiul, muştarul, verdeţurile tăiate mărunt, pulberile şi tărâţe cât cuprinde. Pasta se întinde pe felii de pâine neagră sau se pune pe farfurie, apoi se decorează după dorinţele fiecăruia, cu produsele pe care le are la îndemână.
Pastă din flori de dovleac cu urzici
Se prepară ca la reţeta de mai sus, urmând acelaşi mod de preparare, cu diferenţa că în loc de 200 g de flori de dovleac, vom folosi doar 100 g flori de dovleac şi 100 g urzici fin mărunţite, iar usturoiul se înlocuieşte cu 1 linguriţă cu hrean ras fin.
Lasă un răspuns