Asafetida sau guma picanta


Asafetida sau guma picanta
0
0

Ferula asafoetidaAsafetida (Ferula asafoetida) – plantă din familia pătrunjelului, denumită și guma împuțită (are un miros foarte puternic, pregnant, foarte asemănător cu cel de usturoi). Guma picantă este extrasă din rădăcina principalăprin crestarea plantei la nivelul solului. A fost un condimet foarte bine cunoscut în timpul romanilor. Studiile efectuate sugerează că planta este un foarte bun anticoagulant și scade tensiunea arterială. Este folosită pentru a trata boli de stomac, precum gripa intestinală, gazele și balonarea. Atunci când gătiți fasole, adăugați un vârf de cuțit.

De asemenea, planta este indicată în cazurile de candida. A fost folosită cu succes și pentru astm, bronșită, tuse convulsivă, și datorită proprietăților antispastice, este o plantă bună pentru colici la copii(nou-născuții ar trebui să-l ia din laptele matern).

Planta are un gust destul de ciudat și cam neplăcut, motiv pentru care poate fi consumat sub formă de capsule.

Părți folosite: rășina de pe rădăcină

Utilizări magice: folosită pentru vise profetice, deposesie și protecție. Purtată întro punguță în jurul gâtului, alungă bolile și relele de toate tipurile. Se adaugă un cățel de usturoi pentru a spori efectul. Este o plantă clasic folosită în ritualurile de exorcizare și purificare. Folosiți-l la curățirea spațiului și deschiderea spațiului sacru – fumigații. Deși este o plantă foarte puternică, are de asemenea un miros cam neplăcut pentru unii, și uneori e suficient doar puțin miros pentru a provoca vomă. Folosiți cu grijă!

Etichete: #Pătrunjel, #Plante, #Plante medicinale

Despre autor

Un comentariu la „Asafetida sau guma picanta”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *