Cum să ne păstrăm greutatea ideală?

Timp de citire estimat: 3 minute


paine

Silueta ta va fi mai aproape de perfecţiune dacă îţi vei acorda mai mult timp pentru gimnastică, înot, masaj şi cât mai multă mişcare. O metodă foarte simplă de a scăpa atât de kilogramele în plus, cât şi de celulită este masajul – relaxează muşchii, elimină grăsimile în exces, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Cu ajutorul cremelor anticelulită, câte 30 de minute zilnic dimineaţa şi seara, îţi poţi modela silueta fără a apela la personal calificat.

Băile ne subţiază silueta

Duşurile alternative cu apă fierbinte-rece, la nivelul şoldurilor, feselor, coapselor – intensifică metabolismul şi favorizează îndepărtarea grăsimilor nedorite.

Băile cu sare de mare – 1kg de sare în apa de baie, de 3 ori pe săptămână, câte 30 minute la care se pot adăuga uleiurile esenţiale de ylag-ylang, lavandă, rozmarin, bergamotă, vor activa aparatul renal, aparatul digestiv şi neurovegetativ. de asemenea vor favoriza metabolismul, eliminarea toxinelor, circulaţia sanguină, având şi un efect tonifiant, reconfortant şi revigorant asupra pielii.

Pentru persoanele active, înotul, jogging-ul, mersul pe bicicletă, practicate de 3 ori pe săptămână câte 30-40 de minute, vor fi mijloace plăcute şi accesibile de menţinere a siluetei şi a formei fizice.

Trioul de aur pentru o siluetă de vis: sport – masaj – dietă

Combinaţia dietă – sport – masaj este reţeta perfectă pentru arderea grăsimilor, modelarea siluetei, menţinerea sau recăpătarea stării de sănătate. Dieta trebuie adaptată în funcţie de sezon, vârstă, de activitatea şi de greutatea fiecărei persoane. O cură de slăbire ar trebui să atragă după ea schimbarea modului de viaţă pe termen îndelungat.

Alimentaţia va conţine legume, fructe, brânză de vaci, iaurt, supe fără adaos de făinoase, carne slabă de pasăre şi peşte, dulciuri de 2-3 ori pe săptămână în cantităţi mici. Necesarul zilnic de lichide de 2-3 litri poate fi satisfăcut cu apă plată, ceaiuri şi sucuri de frcute şi legume.

De evitat sunt pâinea. pastele făinoase, dulciurile concentrate, în schimb celelalte alimente se pot consuma la discreţie, fără înfometare.

Pentru persoanele mai active, în prima parte a zilei se recomandă un mic dejun compus din cereale, brânză, iaurt, lapte, miere, salată de fructe.  Dacă se face sport dimineaţa, se poate bea suc de fructe sau se mănâncă o banană înainte de a se efectua programul, iar micul dejun ar fi indicat să fei luat după o oră.

Unele persoane preferă să-şi împartă întreaga cantitate de hrană în porţii mici, repartizate pe tot parcursul zilei în mod egal – se procedează în acest fel în regimurile disociate.

Luna, factor de asimilare a grăsimilor

Kilogramele în plus se pierd mai uşor în perioadele de descreştere a lunii (aici găsiţi fazele lunii). Înainte şi după ciclul menstrual corpul asimilează  mai multă apă. Un kilogram de grăsime conţine aproximativ 7000 de calorii. O dată cu grăsimea, se pierde aceaşi cantitate de apă. Necesarul zilnic de calorii pentru un kilogram de greutate corporală este de aproximativ 30. Pentru cei care fac sport sau au o activitate care necesită efort, necesarul este mai mare.

Pentru cei care vor să-şi modifice regimul alimentar este necesar sfatul unui nutriţionist. Nu începeţi cure de slăbit, diete în perioadele de depresie nervoasă sau atunci când au loc schimbări majore în viaţa voastră!

În cazul dietelor hipocalorice, sunt contraindicate exerciţiile fizice epuizante, efortul fizic.


Acest articol a fost actualizat recent pe

de către

cu tematica

Despre autor

Avatar Jorjette C

Păreri și impresii:

5 răspunsuri la „Cum să ne păstrăm greutatea ideală?”

  1. Avatar mihaela

    un regim de viata tinut watw cel care n va permite sa tinem sub control greutatea

  2. Chiar in perioada aceasta vreau sa slabesc pentru ca am pus in ultima perioada cam multe kilograme iar acum vreau sa imi modelez corpul pentru a arata ca inainte.

    1. Și cum vrei să faci asta? Ai vreun plan anume?

  3. Avatar Ghita Liviu Costin
    Ghita Liviu Costin

    Interesant si util articolul, dar ca sa ne pastram greutatea ideala trebuie s-o stim ! Putem afla greutatea ideala dupa formula :
    (H-100+varsta/10)*0.9 ±10 de exemplu o femeie de 30 de ani are inaltimea H=1.65m, constitutie fragila (constitutie fragila= -10%)

    •165-100=65+3= 68kg
    •68*0.9 = 61.2kg
    •61.2-10%= 55.7kg= greutatea ideala!

    1. Mulţumesc! Într-adevăr şi aceste informaţii sunt importante, pentru a stabili într-un fel un target, pentru a avea în minte o intenţie clară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *